oaednews

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ταμείο Ανεργίας Benetton!!!

Του Σπύρου Σεραφείμ 
Η νέα διαφημιστική καμπάνια της Benetton έχει εστιάσει στους ανέργους, που είναι μέχρι 30 ετών. Σύμφωνα με τον Alessandro Benetton, κατά αυτόν τον τρόπο θα βρεθεί μια λύση κόντρα στην οικονομική κρίση που σοβεί, παγκοσμίως. Έτσι, κάνει έκκληση σε, περίπου, 100 εκατομμύρια ανέργους (μέχρι 30 χρόνων, πάντα) να δώσουν τις ιδέες τους.

Αμετάβλητη η απασχόληση στην Ευρωζώνη

Ουδέν νεότερον από το μέτωπο της απασχόλησης στη ζώνη του ευρώ.

Στον ΟΑΕΔ

Μια έγκυος παει στον ΟΑΕΔ και περιμένει τη σειρά της προκειμένου να εγγραφεί     Περνάει λοιπόν δίπλα της ένας τύπος, κοντοστέκεται και της λέει:

Επιμένει η τρόικα στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων

Μετ' επιτάσεως πιέζει η τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ.

«Κόβει στα δύο» η ανεργία γυναίκες και μακροχρόνια ανέργους.

Μαρτύριο του Σίσυφου η αγορά εργασίας για αυτούς που ψάχνουν αλλά δε βρίσκουν φώς στην άκρη του τούνελ…
Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στις γυναίκες, ειδικότερα των μικρότερων ηλικιών.

Η Benetton αναζητά τους «ανέργους της χρονιάς»

Η επώνυμη εταιρεία ρούχων «Benetton», για ακόμη μια χρονιά πρωτοπορεί με τις διαφημίσεις της, καθώς φέτος αναζητά λύση στην ανεργία. Ποιος είναι, άλλωστε εκείνος που δε θυμάται την περυσινή της καμπάνια με τον τίτλο «Unhate», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, όταν για παράδειγμα, μέσα από φωτομοντάζ, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' εμφανίστηκε να φιλιέται στο στόμα με τον ιμάμη του Αλ 'Αζχαρ στο Κάιρο ή όταν η Άνγκελα Μέρκελ φάνηκε να ανταλλάσει παθιασμένα φιλιά με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Νικολά Σαρκοζί, αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα να «συλαμβάνεται» επ’ αυτοφώρω σε τρυφερό τετ α τετ με τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο;

Από την ανεργία στη Γεωργία

Το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων, οι οποίοι βλέπουν σε αυτό μία διέξοδο στον εφιάλτη της ανεργίας, φαίνεται ότι συγκεντρώνει το πρόγραμμα ενοικίασης αγροτεμαχίων, με συμβολικό μίσθωμα, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτασφαλιση με συμμετοχή του εργοδότη

Χείρα βοηθείας σε χιλιάδες ανέργους δίνει το ΙΚΑ, προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα για την συνταξιοδότηση τους. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος, δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης του χρόνου αυτασφάλισης των απολυμένων 55 έως 64 ετών και για τη λήψη μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος.

Ειδικότερα, σε περίπτωση που στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012 λάβει χώρα καταγγελία σύμβασης εργαζομένου ηλικίας 55 έως 64 ετών, εφόσον αυτός παραμένει άνεργος, έχει το δικαίωμα αυτασφάλισης, το οποίο ασκείται εντός διμήνου από την καταγγελία συμβάσεως. Ο εργοδότης που τους απέλυσε έχει την υποχρέωση να συμμετέχει στο κόστος της αυτασφάλισης με ποσοστό:

α) 50%, προκειμένου για ασφαλισμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών και για χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση τόσο του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος και

Πτώση 9% στην απασχόληση στην Ελλάδα




Μείωση κατά 9% κατέγραψε η απασχόληση στην Ελλάδα, το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο το 2011, σύμφωνα με την Eurostat, την ώρα που ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 0,6%.