oaednews

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ

Το φύλο παίζει καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική εξέλιξη


Τα αγόρια είναι πιο ανταγωνιστικά από τα κορίτσια ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών και παραμένουν εξίσου ανταγωνιστικοί ως ενήλικες, αποκτώντας έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των γυναικών, πράγμα που εξηγεί γιατί κατά μέσο όρο βγάζουν περισσότερα χρήματα από αυτές, σύμφωνα με γερμανική έρευνα.

Άρειος Πάγος: Η μείωση χρόνου εργασίας και αποδοχών των εργαζομένων θεμελιώνει δικαίωμα αποζημίωσης



Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο
Η μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων με παράλληλη μείωση των αποδοχών τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων της συμβάσεως εργασίας, έκρινε ο Άρειος Πάγος, δικαιώνοντας μαθηματικό ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.

Η αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 3% και η αύξηση των προσλήψεων κατά 15% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν κατά τον μήνα Μάρτιο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΑΕΔ

ΜΑΡΤΙΟΣ  2011

 Στα 714.675 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Μάρτιο. Από αυτά 314.741 είναι άνδρες (ποσοστό 44,04%) και 399.934 είναι γυναίκες (ποσοστό 55,96%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 3,20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ


Οι μνήμες γι αυτούς που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία είναι ακόμα νωπές, οι ξυλοδαρμοί , οι εξορίες , οι εκτελέσεις. Φαντάζομαι πως και οι μνήμες γι αυτούς που συνεργάστηκαν με τη χούντα των συνταγματαρχών είναι ακόμα νωπές. Η χούντα των συνταγματαρχών αποτελεί πλέον μια σελίδα ιστορίας , με τους πρωταγωνιστές εν ζωή.

StartUpGreece Μια πρωτοβουλία για τη νεανική επιχειρηματικότητα


Το Startup Greece είναι ένα κίνημα πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Υποστηρίζεται από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με κοινότητες νέων επιχειρηματιών.

Στοιχεία δυσάρεστα και οδυνηρά, του Αντώνη Βγόντζα



Διαβάσαμε χθες τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδας για το 2011. Θα μειωθεί κι άλλο το εθνικό εισόδημα. Κατά 3%. Τουλάχιστον! Θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές που καταβάλλει ο καταναλωτής. Κατά μέσο όρο 3,75%. Παρόλο που το διαθέσιμο εισόδημα του καταναλωτή έχει συρρικνωθεί! Η ανεργία θα σκαρφαλώσει στο 18%. Και θα χτυπήσει κυρίως νέους και γυναίκες! Τα δάνεια που έχουν δώσει από παλιά οι τράπεζες θα έχουν προβλήματα στην τμηματική ή ολική εξόφληση. Υπολογίζεται ότι ένα στα δέκα δάνεια θα μπει στο κόκκινο. Και τα πραγματικα εισοδήματα θα μειωθούν κάπου ανάμεσα στο 5% με 5,75%.

Παρκαρισμένοι εκτός δουλειάς


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «PARKLIFE» ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ «Μ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Της ΕΛΕΝΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η κρίση και η ανεργία, αλλά και ο τρόπος που επηρεάζουν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, απασχολούν το έργο «Parklife», που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 2 Μαΐου στο υπόγειο Γκαράζ του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».

Η Γιώτα Αργυροπούλου και ο Θανάσης Δόρβας θα ερμηνεύουν από τις μπροστινές θέσεις ενός πραγματικού αυτοκινήτουΗ Γιώτα Αργυροπούλου και ο Θανάσης Δόρβας θα ερμηνεύουν από τις μπροστινές θέσεις ενός πραγματικού αυτοκινήτου