oaednews

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Το Υπ. Εργασίας για τα βοηθήματα των ατόμων με αναπηρία


Σε διορθωτικές κινήσεις υποχρεώνεται το υπουργείο Εργασίας, μετά την κραυγή αγωνίας των χρονίως πασχόντων για το κούρεμα των επιδομάτων αναπηρίας και παροχών που λαμβάνουν οι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πορεία διαμαρτυρίας από άτομα με ειδικές ανάγκες


Τη σημερινή ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, επέλεξαν οι άνθρωποι με αναπηρία, για να συγκεντρωθούν και να διαμαρτυρηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Το «παρών» έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Π. Κουρουμπλής.

Ημερίδες για ασφαλή πλοήγηση στο Internet

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, νέο κύκλο ημερίδων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Ελλάδα Επιλέξτε εδώ για να εγκαταστήσετε την γραμμή εργαλείων του SKAI.gr News_EmailΕκτύπωσηΑγαπημένα Μοιραστείτε το άρθρο Επικοινωνία με συντάκτηΜέγεθος Κειμένου Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί από την εφεδρεία

«Η συζήτηση περί εφαρμογής εφεδρείας στους εκπαιδευτικούς αποσκοπεί στη δημιουργία σύγχυσης και ανασφάλειας», δηλώνει το υπουργείο Παιδείας, σχολιάζοντας το δημοσίευμα που θέλει την κυβέρνηση να μελετά την εφαρμογή του μέτρου από το τέλος του σχολικού έτους.

Η ανεργία καλπάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς


 

Η ανεργία καλπάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούςΗ πρόβλεψη για την ανεργία είναι πλέον σχεδόν αδύνατη, καθώς στον προϋπολογι σμό υπολογίζεται σε 15,4% για φέτος... και 17,1% για το 2012. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, φέτος θα είναι 16,6% και του χρόνου 18,4%, καθώς η στρατιά των ανέργων στην Ελλά δα αυξάνεται μειλιγγιώδεις ρυθμούς, οδηγώντας τον αριθμό τους σε πάνω από 1.000.000!

ΎΦΕΣΗ 3% ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ 18,5% ΤΟ 2012 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ O ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ


Ύφεση 3%, ανεργία 18,5% και δημοσιονομικό έλλειμμα 7% του ΑΕΠ το 2012 προβλέπει για την Ελλάδα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην φθινοπωρινή του έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook) που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

"Λιγότερες ή άνισες ευκαιρίες κυρίως στην εξεύρεση και διατήρηση μιας κατάλληλης απασχόλησης έχουν τα Άτομα με Αναπηρία, αλλά όχι λιγότερες ικανότητες"


                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης έναντι των ατόμων με αναπηρία στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) , το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζει την σπουδαιότητα της διασφάλισης του δικαιώματος στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία.

«Τα άτομα με αναπηρίες είναι πιθανόν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη δραστηριότητα τους και στη συμμετοχή τους στην κοινωνικοοικονομική ζωή, όχι μόνο λόγω της φύσης της αναπηρίας τους, αλλά και λόγω των κοινωνικών προκαταλήψεων έναντι της αναπηρίας», υπογραμμίζει ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Μιχάλης Χάλαρης.