oaednews

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δημιουργώντας Κέντρο Αγώνα εργαζομένων και ανέργων.
Οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα) απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι Δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.
Αυτές τις ημέρες βρίσκονται ξανά στην ανεργία και στην εργασιακή περιπλάνηση χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Οι Δήμοι και οι Υπηρεσίες καταρρέουν με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό (εφόσον κατά επιταγή των μνημονιακών Νόμων δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις) και ο δρόμος των εκχωρήσεων-ιδιωτικοποιήσεων ανοίγει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες.
Με αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο του Δημοσίου και ειδικότερα τους Ο.Τ.Α., ο «φτηνός και ανακυκλώσιμος» εργαζόμενος, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται και διεκδικεί:

Ενας στους τρεις γιατρούς είναι άνεργος ενω 7.340 μετανάστευσαν

Ο ΙΣΑ στο πλευρό των νέων γιατρών που μαστίζονται από την ανεργία όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ενώ΄σύμφωνα με τα στοιχεία ημερίδας που διοργάνωσς, με θέμα «Νέοι γιατροί παρόν και μέλλον» γίνεται γνωστό ότι η ανεργία έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ και ένας στους τρεις γιατρούς είναι άνεργος ή υποαπασχολείται.

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για μονιμοποίηση συναδέλφων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 200 / 15 -12 – 2015
Προς: Όλες τις υπηρεσίες
Ενώσεις-Μέλη μας


Θέμα: «Διεκδίκηση μονιμοποίησης συναδέλφων πρώην Stage»

Με αφορμή έγγραφο που απέστειλαν στην Ομοσπονδία μας συνάδελφοι-εργαζόμενοι με προγράμματα stage (δήθεν προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, στην πραγματικότητα προγράμματα φτηνής εργασίας και κάλυψης παγίων αναγκών), έχουμε να δηλώσουμε ξανά ότι:

Η Ομοσπονδία μας ήταν είναι και θα είναι υπέρ της σταθερής εργασίας και του δικαιώματος της εργασίας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κατά των προγραμμάτων που εκμεταλλεύονται την ανεργία και δημιουργούν στρατιές αιχμαλώτων. Οι συνάδελφοι που εργάσθηκαν –εργάζονται με προγράμματα stage από το 2004 και εξής, εργάσθηκαν όσο και οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, ίσως και παραπάνω, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ οι αμοιβή τους ήταν αρκετά κατώτερη, κατά παράβαση του Συντάγματος που προβλέπει ίση αμοιβή για παροχή ίσης εργασίας.

Πανελλαδική διάκριση για την σχολή ΑμεΑ ΠΒΜ Λακκιάς του ΟΑΕΔ

Την 1η θέση πανελλαδικά, στην ευρωπαϊκή κινητικότητα, κατέκτησε η σχολή Α.ΜΕ.Α ΠΒΜ Λακκιάς του ΟΑΕΔ. Η διάκριση πραγματοποιήθηκε για τη συμμετοχή της σχολής στο πρόγραμμα Erasmus+ και πιο συγκεκριμένα στη δράση με τίτλο «Κινητικότητα εκπαιδευομένων και προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» (ΚΑ1).