Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Nielsen: Ανεργία και προσωπικά χρέη φοβίζουν τους ΕλληνεςΣε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας παγκόσμιας έρευνας της Nielsen. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι καταναλωτές εμφανίζονται «βυθισμένοι» στην απαισιοδοξία, καθώς ένας στους τρεις δηλώνει ότι δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα, μετά την κάλυψη των βασικών του αναγκών.

Στο Πεδίο του Άρεως συνεχίζεται η 35ηΓιορτή του Βιβλίου

17/5/2012  Στο πλαίσιο της γιορτής, η παρουσίαση του βιβλίου "Μαζί τα φάγαΤε"
 Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 35ης Γιορτής Βιβλίου150 εκδότες στο πεδίο του Άρεως


Αθήνα: Στο Πεδίον του Άρεως επιστρέφει φέτος η Γιορτή Βιβλίου, με ένα πλήθος εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 20 Μαΐου.

Την 35η Γιορτή Βιβλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής (στην οποία υπάγεται το Πεδίον του Άρεως), με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. 

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών έχει σκοπό να αναβαθμίσει από κάθε άποψη τη Γιορτή Βιβλίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

Γι' αυτό το λόγο, θα συνεχίσει την προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Δώστε ένα βιβλίο, Σώστε μία βιβλιοθήκη», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου ξεκίνησε στην 34η Γιορτή Βιβλίου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική γιατί, ακόμη και μετά τη λήξη της έκθεσης, συνέχισαν να φέρνουν βιβλία στα γραφεία του συλλόγου, αποδεικνύοντας ότι το κοινό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιβλιοφιλίας. Συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία, τα οποία, στα μέσα Ιουνίου, στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.

Φέτος, στην 35η Γιορτή Βιβλίου, θα συγκεντρωθούν βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης και θα ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων Παίδων, Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Δεν με τρομάζει, με ωριμάζειτης Αιμιλίας Τζίβα 
Ο απόηχος των εκλογών ακόμη νωπός. Για πρώτη φορά μετά από άπειρα χρόνια έσπασε ο δικομματισμός με τις τεράστιες πλειοψηφίες. Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη ικανότητα για να αφουγκραστεί κανείς το τι θα γινόταν. Το δύσκολο ήταν να φανταστεί το μέγεθος της ανατροπής της εκλογικής συμπεριφοράς των ψηφοφόρων που οδηγεί σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Για πρώτη φορά τα μεγάλα κόμματα όσο περνούσε ο καιρός και πλησίαζαν οι εκλογές δεν προσπαθούσαν να αυξήσουν τη συσπείρωσή τους γιατί προφανώς είχαν καταλάβει ότι αυτό ήταν αδύνατον. Είχαν στήσει ένα μηχανισμό που έδειχνε ως λύση την αποχή ή το λευκό για να ευνοηθούν οι ίδιοι για άλλη μία φορά. Αυτό που προσπαθούσαν να κάνουν με «νύχια και με δόντια» ήταν να μην αλλάξει συνήθεια ο ψηφοφόρος.