oaednews

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

"Πληροφορική & Καινοτομία στη σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση" - 34o Συνέδριο Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Εδώ θα βρείτε ολόκληρη την ομιλία του Άγγελου Βώρου για  την  "Πληροφορική και Καινοτομία στην 
σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση"¨:
https://soundcloud.com/angelos-voros/aggelos-voros-speech


Για την Αξιολόγηση και την απεργία/αποχή

Αντιγραφή από Σταύρος Κατσίγιαννης, Αθήνα 29.09.2017
Αξιολόγηση
Με ένα φίλο είχαμε συζήτηση για το θέμα τής αξιολόγησης.
Από την πλευρά μου τού έθεσα το θέμα τής επιστημονικά ορθής σειράς τής αξιολόγησης, ήτοι μετά από την εκπόνηση οργανισμών, στην συνέχεια περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, μετά στοχοθεσίας και τέλος με βάση όλα αυτά την αξιολόγηση.

«Σύστημα… αριβισμού και "ανθρωποφαγίας"» ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Η μελέτη είναι 2014, αλλά είναι εξαιρετικά επίκαιρη και έχει αρκετές ομοιότητες μετά την γνωστή τροπολογία Γεροβασίλη
Μελέτη του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από ειδικούς επιστήμονες μιλά για σύστημα που οδηγεί σε στρεβλώσεις στη δημόσια διοίκηση

Μαμά μην κλαίς, θα τα λέμε στο Skype

Παλιά στη ξενιτειά ζητούσαν δυνατά κορμιά. Τώρα ζητούν δυνατά μυαλά.  Πάντα επίκαιρο το βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άργους, τα πρώτα χρόνια που άρχισε η κρίση στη χώρα μας.
Οι μαθητές αποτύπωσαν στην ταινία τους τον ξεριζωμό των νέων ανθρώπων από τη χώρα, για να βρουν μία θέση εργασίας, να φτιάξουν καλύτερη τη ζωή τους, να ονειρευτούν.
Ο τίτλος που έβαλαν στο βίντεο είναι συγκλονιστικός και ρεαλιστικός ταυτόχρονα γιατί εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έφυγαν λόγω κρίσης και ένας τρόπος επικοινωνίας με την οικογένεια είναι και το Skype.

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί 2018: Το σχέδιο του νέου κανονισμού λειτουργίας

Μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος, για τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των Δημοτικών Βρεφικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, σήμερα, το epoli.grπαρουσιάζει, πρώτο, το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης των Υπ. Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το νέο, πρότυπο κανονισμόλειτουργίας Δημοτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Το τελικό σχέδιο εστάλη προς τα ενδιαφερόμενα μέρη (ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ), με τις τυχόν παρατηρήσεις τους, να πρέπει να έχουν κατατεθούν έως και την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017.

Εκπαίδευση 125 μαθητών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σε συνεργασία με ΕΕΣΣΤΥ και ΟΣΕ

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του κατά το σχολικό έτος 2017-18, με την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού ΑΕ (ΕΕΣΣΤΥ), τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές  Μαθητείας του ΟΑΕΔ 125 μαθητές και μαθήτριες προκειμένου να εκπαιδευτούν στις εξής ειδικότητες: