oaednews

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Για ένα άδειο πουκάμισο, για μια «προσωπική διαφορά»


Συντάχθηκε απο τον/την Παναγιώτης Καρκατσούλης on .
hangersΜια ακόμη «μεταρρύθμιση» προ των πυλών: Επίκειται η κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» που διατήρησαν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι (υψηλόμισθοι σε σχέση με τους υπολοίπους) μετά τις πρώτες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς τους πριν από δύο περίπου χρόνια. Επιτέλους, δικαιοσύνη! Σπάνε τα στεγανά και τα ρετιρέ στο δημόσιο. Όλοι τα ίδια (προς τα κάτω, εννοείται). Το ένδυμα είναι απολύτως ίδιο με εκείνο των άλλων «μεταρρυθμίσεων»: Λαϊκισμός, μισές αλήθειες, εντυπωσιασμός, πρόσκαιρη ικανοποίηση «μνημονιακών επιταγών». Εκείνο το οποίο εξακολουθεί, σταθερά, να μην αποτελεί αντικείμενο της «μεταρρύθμισης» είναι η μεταρρύθμιση καθαυτή.

Ελεγκτής χαστούκισε άνεργη επειδή... δεν είχε εισιτήριο


Τι αναφέρει η νεαρή γυναίκα σε καταγγελία της στην ιστοσελίδα mystudentpass.gr

Ολόκληρη η καταγγελία 
Γιατί έχω την εντύπωση ότι ψεύδονται όσοι κάνουν λόγο για κράτος δικαίου; Θεωρούσα μέχρι σήμερα ότι ζω σε μία χώρα όχι ονειρικά οργανωμένη αλλά τουλάχιστον ότι υπάρχουν νόμοι, σχετικά δίκαιοι που στοχεύουν στην εύρυθμη λειτουργία  του τόπου αυτού και όταν καταπατάται το δίκαιο μπορείς, αν όχι να το βρεις, να το διεκδικήσεις. Ίσως είχε δίκιο ο ελεγκτής που μου απέδωσε το χαρακτηρισμό «Ηλίθια».

Σύνδεση με Κάϊρο...

του ανταποκριτή μας Γιώργου Χριστοφίδη,

Η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα του 36ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καΐρου, που ανοίγει τις πύλες του στις 9 Νοεμβρίου
Αντιπροσωπευτικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου θα προβληθούν στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου (που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 18 Νοεμβρίου), όπου η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα.

Οι διοργανωτές επέλεξαν για το κλείσιμο του Φεστιβάλ την πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.


                                                                                                  4 Νοεμβρίου 2014
Συναδέλφισσες/οι
            Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το Συνέδριο  της Ομοσπονδίας μας. Οι συσχετισμοί είναι οριακοί όπως οριακή είναι  και η προοπτική  της ύπαρξης και της λειτουργίας των σχολείων. Ο νόμος 4186/2013 ως προαπαιτούμενη μνημονιακή υποχρέωση ψηφίσθηκε και εφαρμόσθηκε δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ. Οι Σ.Ε.Κ. που συστήθηκαν και πρόκειται να αντικαταστήσουν τις ΕΠΑ.Σ. δεν έχουν καμία σχέση με το θεσμό της Μαθητείας.  Ένας θεσμός με ισχυρές  κοινωνικές καταβολές και ζωή 60 χρόνων κατεδαφίζεται  και εισάγεται ένα σύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των δανειστών και των συμπράξεων με  ιδιωτικά συμφέροντα.