oaednews

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αναγνώριση προϋπηρεσίας Δημοσίων Υπαλλήλων: Γνωμοδότηση ΝΣΚ

 Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την αριθμ. 66/2021 Γνωμοδότηση του Δ’ Τμήματός του, απάντησε σε ερώτημα σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου, Υπαλλήλων που είχαν καταθέσει αίτηση για την αναγνώριση πριν από την μετάταξή τους σε ανώτερη κατηγορία / εκπαιδευτική βαθμίδα.

Το ερώτημα αφορούσε την εφαρμογή του αρ.98 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και του π.δ. 69/2016. Είχε υποβληθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ρωτούσε:

"Μαγειρέματα» με την ανεργία καταγγέλλουν Τούρκοι οικονομολόγοι

 Την έκπληξή τους εκφράζουν οι Τούρκοι οικονομολόγοι για την απότομη αύξηση του ποσοστού της απασχόλησης μέσα σε ένα μήνα. 

Σύμφωνα με την τουρκική Στατιστική Υπηρεσία, 550 χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν δουλειά μέσα στο Μάρτιο, μειώνοντας έτσι αισθητά το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα. 

Ακυρώνεται η νέα προκήρυξη του ΟΑΕΔ για Υπαλλήλους καθαριότητας

                Οι εργολάβοι ξανάρχονται

 

Καταργείται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 

Με το άρθρο 8 του ν. 4506/2017,  δόθηκε η δυνατότητα στα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους από αυτά φορείς, καθώς και στις ανεξάρτητες αρχές, να προσλαμβάνουν προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες της καθαριότητας και της φύλαξης. Μεγάλος αριθμός εργαζομένων εργάστηκε με συμβάσεις εργασίας απευθείας με τους δημόσιους φορείς αποφεύγοντας έτσι την εργασιακή γαλέρα των εργολάβων. Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η εγκατάσταση των εργολάβων καθαριότητας στο δημόσιο, μετά την κατάργηση των οργανικών θέσεων των Υπαλλήλων ΥΕ, από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και νυν πρωθυπουργό.

115 θέσεις εργασίας με προκήρυξη του ΑΣΕΠ στο ΤΑΠΑ - Όλη η προκήρυξη

 Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν δεκαπέντε (115) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.), που εδρεύει στην Αθήνα του Νομού Αττικής και των Περιφερειακών Υπηρεσιών αυτού, που εδρεύουν ανά την Επικράτεια και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

115 μόνιμες προσλήψεις στο ΥΠΟΙΚ - Ολόκληρη η προκήρυξη 6Κ/2021 του ΑΣΕΠ

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας εκατόν δεκαπέντε (115) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε οργανικές μονάδες του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική). Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβληθούν σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ αυτής

Καυγάς για την πίτα. Είναι πολλά τα λεφτά... για την κατάρτιση! ΚΕΚ εναντίον όλων

ΕΛΣΕΚΕΚ: Τα προγράμματα τύπου Google, μοιάζουν με promotion του ΟΑΕΔ παρά με παρέμβαση αντιμετώπισης της ανεργίας


Τις θέσεις του για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην επαγγελματική κατάρτιση απέστειλε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας τις ενστάσεις του για την πολιτική του ΟΑΕΔ που εκτιμά ότι παραμένει ολοκληρωτικά καθηλωμένος στο ρόλο του Επιδοματικού μηχανισμού.