oaednews

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση Κ.Τριαντάφυλλου (Βουλευτή Χίου) για το επίδομα ανεργίας σε εποχικά εργαζόμενους.

Προς
τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας σε εποχικά εργαζόμενους.
Με το τέλος της θερινής περιόδου η πλειονότητα των εργαζομένων σε εποχικά επαγγέλματα έρχονται αντιμέτωποι με ένα νέο δεδομένο για τον προγραμματισμό της οικογενειακής και προσωπικής τους ζωής, καθώς από 1/1/2013 σύμφωνα με την υπ' αριθμ. B140640/25.10.2012 εγκύκλιο του ΟΑΕΔ, έχει τεθεί σε εφαρμογή η παρ. 1 του άρθρου 39 του ν.3986/2011(«Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015»), με την οποία μεταβάλλονται κατά πολύ οι προϋποθέσεις για χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, πλήττοντας κατά κύριο λόγο εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού.

ΣΕ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Ο ΟΑΕΔ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

από την εφημερίδα Ο ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής
Ο συνάδελφος Ανέστης Κώστογλου

Σε πενθήμερη απεργία βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ. Μαύρη μέρα για τον ΟΑΕΔ χαρακτήρισε η μέρα που απολύονται 251 εργαζόμενοι ο Ανέστης Κώστογλου μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων υπαλλήλων του ΟΑΕΔ Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος «η αναγκαιότητα για στελέχωση όλων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ ήταν ο λόγος που ο οργανισμός εξαιρέθηκε τον Νοέμβριο του 2012 από την κινητικότητα. Μάλιστα με υπουργό τον κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2013 αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού από υπαλλήλους που τέθηκαν σε κινητικότητα τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Ο ένας πιο άνεργος απ' τον άλλο


Έχεις ακούσει που λενε "τη γλύτωσε για ένα εκατοστό"; Εγω είμαι αυτός. Η σφαίρα που έφαγα πέρασε τόσο ξυστά από τη σπονδυλική μου στήλη, από πίσω αριστερά έως το λαιμό πάνω δεξιά. Το μαγαζί, κοσμηματοπωλείο, το έκλεισα, τι ήθελες να κάνω; Επειδή αντιστάθηκα γλύτωσα το 1/3 του εμπορεύματος και, πρόσεξε, σου μίλησα ήδη για τρία πράγματα: αριστερά, δεξιά και αντίσταση. Σκέφτομαι ότι η χώρα μου ξέρει καλά και τις τρεις έννοιες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΥ ΟΑΕΔ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΕΥ ΟΑΕΔ                                                                 ΑΘΗΝΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013



ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ




Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ σας καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο 20/9/2013 και ώρα 12:00 στο 
Κτίριο της Διοίκησης.