oaednews

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Κρατούμενοι γίνονται σεφ, ζαχαροπλάστες και... μόδιστροι

Στις φυλακές Τρικάλων και Χανίων οι κρατούμενοι μπορούν να ανακαλύψουν ή να... εξελίξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και να αποφυλακιστούν έχοντας στο χέρι τους «πτυχίο» μάγειρα και ζαχαροπλάστη. Στις φυλακές Δομοκού δίνουν «πτυχίο» ψυκτικού-υδραυλικού και στις φυλακές Γρεβενών, βεβαίωση γνώσεων ραπτικής.
Δεν πρόκειται για κάποιον διαγωνισμό ή ριάλιτι, αλλά για μαθήματα που στόχο έχουν να κεντρίσουν τα ενδιαφέροντα των εγκλείστων και να τους προσφέρουν μια δημιουργική διέξοδο αλλά και επαγγελματικά «εφόδια» που ενδεχομένως να τους φανούν χρήσιμα μετά την αποφυλάκισή τους.

Αντίθετος με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη ο χαμηλότερος μισθός για τους κάτω των 25 ετών

Τη μείωση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων κάτω των 25 ετών -ως μέρος του προγράμματος λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την ΕΕ και άλλους πιστωτές -καταδίκασε το Συμβούλιο της Ευρώπης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων

Ξεκίνησε το πρόγραμμα 557 πρώην εργαζομένων των σούπερ μάρκετ Λάρισα και 543 νέων εκτός εργασίας

Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα ενίσχυσης των 557 πρώην εργαζομένων του Σούπερ Μάρκετ Λάρισα και επιπλέον 543 νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, που διαμένουν στις Περιφέρειες της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα

Με το προς ψήφιση σχέδιο νόμου προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία με τις διατάξεις της Οδηγίας 2014/26/ΕΕ περί συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων κ.λπ. και ρυθμίζονται: α) η λειτουργία των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης ή συλλογικής προστασίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων κ.λπ., β) άλλα θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.) και, κατά βάση, τα εξής:

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Προσδιορίζεται ο σκοπός και το πεδίο εφαρμογής του πρώτου μέρους υπό ψήφιση σχεδίου νόμου και παρατίθενται οι ορισμοί που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση των σκοπών του. (άρθρα 1-3)

Γ.Σ.Ε.Ε.: «Πιο αναγκαία από ποτέ η έγκαιρη και έγκυρη απόδοση δικαιοσύνης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7/7/17

ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η ΓΣΕΕ με την ευκαιρία της πολυσυζητημένης αλλά όχι καινοφανούς απόφασης του Αρείου Πάγου, που κρίνει ότι «δεν είναι βλαπτική μεταβολή της εργασιακής σχέσης η μακροχρόνια μη καταβολή μισθού στον εργαζόμενο, εκτός αν γίνεται με δόλιο τρόπο από τον εργοδότη, για να εξαναγκάσει τον εργαζόμενο σε οικειοθελή αποχώρηση» θεωρεί ότι προκαλεί προβλήματα στην κοινωνική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, την περίοδο της κρίσης, πολύ περισσότερο που το βάρος απόδειξης για τον δόλο ενδεχομένως του εργοδότη, το έχει ο εργαζόμενος.

Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ & Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Αθήνα 7/7/2017
Το Υπουργείο Παιδείας στο  υπό κατάθεση Νομοσχέδιο με τίτλο: « Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 79 που αφορά στην σύσταση Εθνικής Επιτροπής και Τεχνικής Επιτροπής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ)  αποκλείει από αυτή τους κοινωνικούς εταίρους και τη Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. . Πρόκειται για μια άκρως αρνητική εξέλιξη η οποία επιχειρεί να υποβαθμίσει τον ρόλο του Υπουργείου Εργασίας  και του Ο.Α.Ε.Δ. στο Συντονιστικό όργανο, δεδομένου ότι οι κοινωνικοί εταίροι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της λειτουργίας του Οργανισμού, εισφέροντας αφενός με κοινωνικούς πόρους στο Προϋπολογισμό του και αφετέρου με την ιδιότητα τους να υποστηρίζουν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων της πρακτικής άσκησης.

Ψηφίστηκε τροπολογία που δίνει visa εργασίας για 12 μήνες στην Αυστραλία

Αφορά 500 ελληνόπουλα ηλικίας 18 – 31, που κάθε χρόνο θα μπορούν να επισκεφθούν για 12 μήνες την Αυστραλία για να γνωρίσουν τη χώρα και με δικαίωμα εργασίας. Σε μιά χώρα, μάλιστα, με τεράστιο Ομογενειακό όγκο 
Το ίδιο και για αντίστοιχους νέους από την Αυστραλία, που θα έρχονται στην Ελλάδα, για να γνωρίσουν τον πολιτισμό και τις ομορφιές της πατρίδας μας, να κάνουν νέους φίλους εδώ και φιλοδοξώντας να τους καταστήσουμε μια νέα γενιά φιλελλήνων.

Το ποσοστό ανεργίας για όσους αποφοίτησαν από το 2011 μέχρι σήμερα

Εμφανείς είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).