oaednews

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Δεν άντεξε τη διαθεσιμότητα

Η καρδιά της πρόδωσε καθηγήτρια νοσηλευτικής που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η Κλαίρη Καψαχάτη, που δίδασκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τιρνάβου Λάρισας, ενημερώθηκε επίσημα ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα την περασμένη Παρασκευή και μία μέρα αργότερα υπέστη ανακοπή καρδιάς και έχασε τη ζωή της.

Ανακοίνωση ΠΟΠΟΚΠ

ΠΟΠΟΚΠ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα, 30-7-2013
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ: 3325
Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα
Τηλ: 2103313732 – 2103314570
Fax2103314179
%202012/ grammateia@popokp.gr">grammateia@popokp.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι διαχρονικά αντιασφαλιστικές πολιτικές που λεηλάτησαν για λογαριασμό του Κεφαλαίου τα αποθεματικά των Ταμείων και επέτρεψαν ή ανέχτηκαν την μεγάλη εισφοροδιαφυγή, προετοίμασαν ουσιαστικά το έδαφος για τη χιονοστιβάδα της βίαιης περικοπής των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στα χρόνια του μνημονίου.

Οι σημερινές συνθήκες της ακραίας και συνεχιζόμενης ύφεσης, της υψηλής ανεργίας, της πλήρους αδιαφορίας, των παραλήψεων και της σκόπιμης στέρησης των ασφαλιστικών οργανισμών από όλα τα αναγκαία μέσα που θα εξασφάλιζαν έστω ένα υποτυπώδες επίπεδο εύρυθμης λειτουργίας, προετοιμάζουν το έδαφος για την ουσιαστική κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την μετατροπή του θεσμού σε ιδιωτική υπόθεση. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει και στο χώρο της υγείας, δηλαδή στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία.

Δελτίο τυπου ΓΣΕΕ για ΟΑΕΔ και φορείς κοινωνικής πολιτικης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30.7.2013

«ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ…..»
ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση της στο ενδεχόμενο αποδυνάμωσης – υποστελέχωσης ΦορέωνΚοινωνικής Πολιτικής (ΟΑΕΔ, κ.λ.π), μέσω διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, την ίδια στιγμή που διαρκώς επιφορτίζονται με νέες αρμοδιότητες, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετήσουνεκατομμύρια πολίτες θύματα της κρίσης και επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες σε ειδικά προγράμματα αυτών των φορέων.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ





 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                     Ο.Α.Ε.Δ


                                                                         Αθήνα, 30 Ιουλίου 2013
                                                                         Α.Π: 65


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε ΑΥΡΙΟ στις 11:00 π.μ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Διοίκησης προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ στη διαδικασία της ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας ΟΑΕΔ




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com

Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία πραγματοποίησε έναν κύκλο επαφών με την Πολιτική Ηγεσία των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, προκειμένου να αποσπάσει την αλήθεια για τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα συναντηθήκαμε με:
-τον Υπουργό Εργασίας κύριο Βρούτση.
-τον Υφυπουργό Εργασίας κύριο Κεγκέρογλου.
-τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κυρία Στρατινάκη.
-τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρίου Μητσοτάκη.
-τον Διευθυντή του Γραφείου της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρίας Χριστοφιλοπούλου.

«Ασπίδα» πτυχία, προσόντα και το «σκληρό» ΑΣΕΠ

«Πράσινο φως» στα υπουργεία για την υλοποίηση του σχεδίου για τη διαθεσιμότητα δίνει η απόφαση για τη μοριοδότηση κριτηρίων αξιολόγησης που αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμ

Τα πτυχία και το «σκληρό» ΑΣΕΠ θα αποτελούν «ασπίδα» για τη διαθεσιμότητα στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και θα μοριοδοτούνται περισσότερο από την προϋπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη για τη μοριοδότηση των κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού, που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.