oaednews

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας από τον Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων υλοποιεί το Πρόγραμμα Υποστήριξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με στόχο τη διάδοση του «επιχειρείν», τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία προϋποθέσεων για προσέλκυση καινοτόμων ιδεών και νέων ομάδων.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος καλούνται να συμμετάσχουν επιχειρηματικές ομάδες με καινοτόμες ιδέες στους τομείς: Αγροδιατροφή, Υγεία και Φάρμακα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, Μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, Υλικά – Κατασκευές, Πολιτισμός, Τουρισμός – Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες.Όλες οι ομάδες που θα επιλεγούν και τελικώς θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα λάβουν μία σειρά από προωθητικές δράσεις και εργαλεία, όπως θεματικά workshops και συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με την επιχειρηματική τους ιδέα, ενώ θα ακολουθηθεί μια διαγωνιστική διαδικασία, θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν οι τρεις καλύτερες προτάσεις που θα συνοδεύονται από αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από 30 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2018.

Ανοιχτές θέσεις εργασίας για αποστολή βιογραφικών στον ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ: Ανοιχτές Θέσεις Εργασίας
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους Ομίλους εταιρειών στην Ελλάδα, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Με σκοπό να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ταχεία ανάπτυξη, την επιχειρηματική αποτελεσματικότητα και την υπεροχή στην εξυπηρέτηση του Πελάτη, ο Όμιλος προσελκύει ταλέντα και προσλαμβάνει εξαιρετικούς επαγγελματίες, οι οποίοι θα γίνουν μέλη της ομάδας που θα κάνει τον ΟΠΑΠ μια διεθνώς ανταγωνιστική Ελληνική Εταιρεία, ώστε να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία.

22 θέσεις εργασίας στην εφορεία αρχαιοτήτων Λασιθίου

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι δύο (22) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο του Νομού Λασιθίου και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα
1 ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
13 ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
4 ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
3 ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
1 ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Εμπλοκή με την προκήρυξη για την καθαριότητα στον ΟΑΕΔ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της προκήρυξης του ΟΑΕΔ κατέθεσε η ΓΕΝΚΑ, η εταιρεία που είχε αναλάβει την καθαριότητα στον ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή στην προκήρυξη. Από τον ΟΑΕΔ εξετάζονται διάφορες σενάρια για την άμεση επίλυση του ζητήματος. Το συμπέρασμα πάντως είναι πως "Είναι πολλά τα λεφτά" αφενός και  αφετέρου πως μόνο η μόνιμη και σταθερή εργασία μπορεί να είναι η απάντηση σε όλες αυτές τις διαδικασίες εργασιακής εξαθλίωσης.

Αποσπάσεις Υπαλλήλων , μετάταξη με αίτηση εντός 2 μηνών

Δυνατότητα  Παράτασης στις αποσπάσεις που λήγουν 15/4/2018  δίνει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε 29/3/2018.  Οι αποσπάσεις αυτές δύνανται να παραταθούν  έως 31/12/2018.Επίσης οι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι δύνανται να μεταταχθούν στις υπηρεσίες που είναι αποσπασμένοι μετά από αίτηση

Ο Μαραθωνοδρόμος από ΚΠΑ Πειραιά


Στο Μαραθώνιο δρόμο Θεσσαλονίκης,έλαβε μέρος ο συνάδελφος Δημήτρης Παντελιάς  τερματίζοντας μάλιστα σε καλή σειρά! Στη φωτογραφία ο Δημήτρης με τη φανέλα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. "Η Εργασία αποτελεί δικαίωμα"   


Σε ποια επαγγέλματα εκτινάχθηκε η μερική απασχόληση

Το πρόβλημα της ραγδαίας αύξησης της μερικής απασχόλησης στην ελληνική αγορά εργασίας είναι καθολικό και «φωτογραφίζει» την τελευταία δεκαετία, της βαθιάς οικονομικής κρίσης.
Υπάρχουν όμως επαγγέλματα που δέχτηκαν πολύ πιο βαρύ το «πλήγμα» από τις ευέλικτες μορφές εργασίας.
Τα επίσημα στοιχεία που έχει συλλέξει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δείχνουν ότι σε επαγγέλματα που συνδέονται περισσότερο με τις υπηρεσίες, η μερική απασχόληση γιγαντώθηκε. Αντίθετα, τα τεχνικά επαγγέλματα λειτούργησαν περισσότερο ως προστάτες της πλήρους απασχόλησης, κυρίως επειδή χρειάζονται απόλυτα εξειδικευμένους εργαζόμενους.