oaednews

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

22,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκτός αγοράς εργασίας!!!

Σύμφωνα με στοιχειά που δημοσίευσε στις Βρυξέλλες η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2015 έπεσε στο 10,8% (από 10,9%), το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2012 και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο 9,3% (από 9,4% τον Αύγουστο του 2015), το χαμηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Equity Investment Forum: Σε εξέλιξη η υποβολή επιχειρηματικών προτάσεων

Πρόσκληση σε επιχειρηματίες με φιλόδοξες και δυναμικές επιχειρηματικές προτάσειςπου αναζητούν χρηματοδότηση ή διεθνείς συνεργασίες απευθύνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Οργανισμός Enterprise Greece, η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ Α.Ε.) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas.
Στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το λόγο είχαν οι επικεφαλής των πέντε συνδιοργανωτών καθώς και η Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, οι οποίοι παρουσιάζοντας το Equity Investment Forum τόνισαν τη σημαντικότητα του εγχειρήματος.
Το Equity Investment Forum θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7-8 Δεκεμβρίου 2015 και είναι η κορυφαία εκδήλωση για όλες τις λύσεις χρηματοδότησης ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων σε επίπεδο venture capital & private equity, καθώς και σε επίπεδο χρηματιστηριακών αγορών στην Ελλάδα.
Φέτος, το Forum φιλοξενεί το Ισραήλ ως τιμώμενη χώρα και εκτιμά ιδιαίτερα την ενεργό συμμετοχή της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι το Forum αποτελεί μετεξέλιξη του επιτυχημένου "International Venture Capital & Private Equity Forum", το οποίο υλοποιούνταν συνεχώς επί 12 συναπτά έτη. Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Ο κος Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, προσδιόρισε τους επιδιωκόμενους στόχους αυτής της συνδιοργάνωσης: Την ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων για την ανάπτυξη της αγοράς κεφαλαίων που θα υποστηρίζει μικρότερου μεγέθους και νεότερες επιχειρήσεις, με οδηγό το Νέο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Την ενεργοποίηση όλων των συμμετεχόντων στο οικοσύστημα της κεφαλαιαγοράς, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση στην κοινή προσπάθεια προβολής, από τη μία των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων και από την άλλη των αναπτυξιακών σχεδίων ενδιαφερόμενων εταιριών, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η μετουσίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε εισροή κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία και τέλος, την αξιοποίηση της χρήσιμης εμπειρίας και τεχνογνωσίας από το Ισραήλ για την άντληση κεφαλαίων από τη μεγάλη ρευστότητα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.
Ο κ. Βελισσάριος Δότσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, πραγματοποίησε σύντομη αναφορά στην ιστορική εξέλιξη του Forum και στο ρόλο του Οργανισμού στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων με τόνωση της εξωστρέφειάς τους αυξάνοντας τις εξαγωγές και προσελκύοντας Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. «Με το Equity Investment Forum στοχεύουμε στο να γίνει ένα ευρύς διάλογος για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Ένας διάλογος με έλληνες και διεθνείς experts και policy makers» τόνισε στην παρέμβαση του ο κ. Δότσης και συνέχισε «Το Equity Investment Forum, όπως σήμερα μετεξελίσσεται, αποτελεί ένα από τα λιγοστά παραδείγματα στην Ελλάδα συνέχειας και σύνθεσης. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνεργασία αυτή σήμερα. Τώρα που οι επενδύσεις είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα μας για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να βελτιώσει τους κοινωνικοοικονομικούς δείκτες, τώρα που το κάθε «δημόσιο» ευρώ, θα πρέπει όχι μόνο να αξιοποιηθεί κατά τον άριστο δυνατό τρόπο αλλά και να μπορέσει να μοχλεύσει πολλαπλάσια ιδιωτικά κεφάλαια, οι πέντε θεσμικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υπηρετήσουν τον κοινό σκοπό, την προσέλκυση και χρηματοδότηση επενδύσεων. Ας συνεργαστούμε όλοι, ο καθένας από το πόστο του με τις γνώσεις του και τις δυνατότητές του ώστε να φέρουμε το ζητούμενο: Επενδύσεις, Ανάπτυξη και Απασχόληση. Αυτό ακριβώς επιδιώκει και το Equity Investment Forum».
Εν συνεχεία, ο κος Γιάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της HVCA, αναφέρθηκε αναλυτικά στη θεματολογία του συνεδρίου κατά την πρώτη ημέρα. «Στην εκδήλωση θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών και θα παρουσιαστούν επιχειρηματικά μοντέλα και παραδείγματα για το πώς φτάνει κανείς στην επιτυχία». Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ επισημαίνοντας ότι «για όλους είναι προφανές ότι το παράδειγμα του Ισραήλ αποτελεί ζητούμενο καθώς έχει πετύχει εξαιρετικά πράγματα στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, όντας μια από τις πλέον ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου. Συνεπώς, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για εμάς να μάθουμε από το επιτυχημένο μοντέλο του Ισραήλ». Μεγάλη έμφαση δόθηκε από τη μεριά του στη δεύτερη ημέρα του Forum, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τα επιχειρηματικά σχέδια σε ελληνικά, ισραηλινά και άλλα διεθνή Venture Capital / Private Equity Funds, και απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν αναπτυξιακά σχέδια.

Ο εικονικός κόσμος του Facebook


Πάνω από το 75% των χρηστών παραδέχεται ότι παρουσιάζει τη ζωή του στα social media ως πιο συναρπαστική από ό,τι είναι
Αν μια «βόλτα» στα social media σας προκαλεί... θλίψη καθώς θεωρείτε τη ζωή σας πολύ βαρετή συγκριτικά με εκείνη των φίλων σας, σκεφθείτε ότι ο εικονικός κόσμος πολύ απλά δεν είναι πραγματικός. Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας HTC που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία και αφορούσε τις συνήθειες των χρηστών των κοινωνικών μέσων δικτύωσης αποκαλύπτει ότι πάνω από το 75% αυτών τείνουν να παρουσιάζουν τη ζωή τους στην ψηφιακή «σφαίρα» πολύ πιο συναρπαστική από ό,τι πραγματικά είναι.

Σταμάτα να αμύνεσαι!

angelakis.com

«Πραγμάτωσε τον εαυτό σου, πραγματοποίησε τις δυνατότητές σου, ζήσε με τόλμη και με πληρότητα. Τότε και μόνο μπορείς να πεθάνεις χωρίς να μετανιώνεις για τίποτα». - Friedrich Wilhelm Nietzsche (1844 - 1900), Γερμανός φιλόσοφος.
Κάθε φορά που κρατάς αμυντική στάση, προκαλείς την επίθεση των άλλων.
Πάψε να φοβάσαι ρίσκο. Μάθε να ρισκάρεις με μέτρο και πρόνοια.
Την εποχή που ζούμε, ρίσκο χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική που να το συνοδεύει και χωρίς αποθέματα και εναλλακτικές είναι αυτοκτονία.
Το πρώτο σου ρίσκο μπορεί να είναι να αρχίσεις να διεκδικείς.
Άρχισε να διεκδικείς.