oaednews

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Το νέο ασφαλιστικό-Με παραδείγματα

Πονοκέφαλος αναλύσεων και υπολογισμών, σημερινών, νέων και παλιότερων συνταξιούχων πι αποδοχές τους με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που ανατρέπει όσα γνώριζαν και όσα είχαν σχεδιάσει όταν απομακρυνθούν από τον στίβο της ζωής, καθώς από την 1/1/2017 το ποσό των παροχών θα βρίσκεται διαρκώς υπό αίρεση καθώς κάθε τρία χρόνια, με στόχο να μην «ξεφύγει» η συνταξιοδοτική δαπάνη.
Ωστόσο το κοινό σημείο είναι οι μειώσεις παροχών και επιβαρύνσεις για τους 7 από τους 10 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, με σαρωτικές αλλαγές στις νέες ειδικά συντάξεις, που θα υπολογίζονται πλέον με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.
Διαφορές πριν και μετά της 31ης/12ου/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που με την κάλυψη της Κυβέρνησης προωθείται το τελευταίο διάστημα κατά των συνδικαλιστών αλλά και άλλων συλλογικοτήτων με την καθοδήγηση των μεσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα με άξονα το προσφυγικό. Τελευταίο κρούσμα είναι η κλήση σε προκαταρτική εξέταση του συνδικαλιστή Αντωνόπουλου Παύλου, πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και μέλους της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, από την ασφάλεια του Λιμεναρχείου Πειραιά μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά λόγω δημοσιευμάτων εφημερίδων κατά της δράσης του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων για τη στήριξη και ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματα τους, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τις Διεθνείς συμβάσεις. Εγκαλείται για “διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και διέγερσης”.