oaednews

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Εως 22 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για 1575 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Γνωστοποιείται ότι αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΑΣΕΠ, η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης με τίτλο: «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση - PHILOS» με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης δεκαοκτάμηνης διάρκειας, ως και δυνατότητα παράτασης έως έξι (6) μήνες, συνολικά χιλίων πεντακοσίων εβδομήντα πέντε (1575) ατόμων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 123 του Ν.4549/2018, την κατ΄ εξουσιοδότηση αυτών εκδοθείσα κοινή υπουργική απόφαση υπ΄αριθ.Γ.Π.οικ.64186/5.9.2018 (ΦΕΚ 3877/Τ.Β΄/6.9.2018) σε συνδυασμόμε τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του ν.2190/1994, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει.

Νέα απόφαση για επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα - Κύμα μαζικών αγωγών από συνταξιούχους

Απόφαση- σταθμό για τους δημοσίους υπαλλήλους με την οποία διατάσσεται η επιστροφή των περικομμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας σε 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά. 

Νέες προσλήψεις για διοικητικούς υπαλλήλους στην Κομισιόν - Αρχικός μισθός 4.700 ευρώ το μήνα

Διοικητικούς υπαλλήλους στους τομείς των τελωνείων και της φορολογίας αναζητά η Κομισιόν, με τον μισθό των απασχολουμένων να ξεκινά από 4.700 ευρώ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, στον τομέα των τελωνείων, τα καθήκοντα των υπαλλήλων μπορεί να περιλαμβάνουν την κατάρτιση και την ανάλυση της τελωνειακής νομοθεσίας όπως έχει κωδικοποιηθεί στη δέσμη μέτρων σχετικά με τον ενωσιακό τελωνειακό κώδικα και στο κοινοτικό δασμολόγιο, σε αντίστοιχες διατάξεις εφαρμογής και άλλους σχετικούς κανόνες, καθώς και σε άλλους συγκεκριμένους τελωνειακούς τομείς όπως οι τελωνειακοί έλεγχοι, η διαδικασία εκσυγχρονισμού των τελωνείων και/ή των οικείων εφαρμογών πληροφορικής. Μπορεί επίσης οι υπάλληλοι να κληθούν να εκπροσωπήσουν το θεσμικό όργανο και να διαπραγματευθούν εξ ονόματός του σε επίπεδο ΕΕ και σε διεθνές επίπεδο.

Ανατροπές στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας - Τα επτά κριτήρια

Ανοίγει ο δρόμος για ανατροπές στο ύψος αλλά και στον οριστικό αριθμό των δικαιούχων επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας που βάσει μνημονιακής υποχρέωσης έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.
Η 17μελής επιτροπή κατέθεσε στην ηγεσία του υπουργείου το πόρισμά της, που αποτελεί το πρώτο τεχνικό βήμα για την επανεξέταση των 93.000 δικαιούχων αλλά και τον επαναπροσδιορισμό του ύψους του επιδόματος που σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 35 και 150 ευρώ τον μήνα.
Την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.