oaednews

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Όλες οι δράσεις που προχωρούν μέσω του προγράμματος Youth Guarantee


ΑΠΟΡΙΑ του oaednews.blogspot.com : ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Ο ΟΑΕΔ;
Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο
Τον στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας έως 240.000 άνεργοι νέοι, με μια σειρά δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth Gurantee, επανέλαβε από το Μιλάνο, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής για την απασχόληση, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Πώς θα γίνεται η συνέντευξη για προϊσταμένους στο Δημόσιο

Τη διαδικασία διεξαγωγής και βαθμολόγησης της δομημένης συνέντευξης, στο πλαίσιο επιλογής των νέων προϊσταμένων στο Δημόσιο, περιγράφει απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τους πέταγε το… σύστημα


Δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι προσπαθούσαν χθες να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, αλλά το πρόγραμμα δεν επέτρεπε την πρόσβαση. Πολλοί εντός Οργανισμού κάνουν λόγο για «άνοιγμα» της διαδικασίας 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να εξυπηρετηθούν γαλάζιοι «ημέτεροι» μέσω κομματικών γραφείων.

Του Τζώρτζη Ρούσσου

Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει για τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Θ. Αμπατζόγλου, αφού χιλιάδες επιχειρήσεις προσπάθησαν χθες να εισέλθουν στο site του ΟΑΕΔ για να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα αλλά εκείνο τους πέταγε έξω με αποτέλεσμα να μην καταθέσουν την αίτηση. Την ίδια στιγμή, πολλοί εντός ΟΑΕΔ κάνουν λόγο για «άνοιγμα» της διαδικασίας 10 λεπτά νωρίτερα για να εξυπηρετηθούν γαλάζιοι ημέτεροι μέσω κομματικών γραφείων. Ολα αυτά συνέβαιναν στην Αθήνα, ενώ ο κ. Αμπατζόγλου χαριεντιζόταν με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση στην 3η σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση.

Για χθες λοιπόν είχε ανακοινωθεί ότι το μεσημέρι (12.00 ακριβώς) θα άνοιγε η διαδικασία για την υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών. Ομως όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι, ήδη από τις 12.00 το πρόγραμμα δεν επέτρεπε την πρόσβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, χθες το μεσημέρι υπήρχαν 500.000 περιηγητές εντός της σελίδας του ΟΑΕΔ, ενώ περί τους 50.000 ενδιαφερόμενους προσπαθούσαν να καταθέσουν αίτηση.

Χιλιάδες αιτήσεις με γκρίνια για τις θέσεις και το σύστημα του ΟΑΕΔ

 Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο
dikaiologitika.gr
 Μπορεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τον διακριτό τίτλο «επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25 – 66 ετών», να καλύφθηκε χθες μέσα σε λίγες ώρες, ωστόσο δεν έλειψαν τα παράπονα και οι αντιδράσεις. Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις είναι επίσημα 4.156, όμως είναι πάρα πολλές και οι επιχειρήσεις που έμειναν εκτός προγράμματος και διαμαρτύρονται γι’ αυτό.