oaednews

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Στην Κοινοβουλευτική επιτροπή κοινωνικών Υποθέσεων η κ. Μαρία Καραμεσίνη


http://oaednews.blogspot.gr/2014/09/blog-post_4.html

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου θα περάσει από ακρόαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων η κ. Μαρία Καραμεσίνη προκειμένου να αναλάβει τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες τουCapital.gr. Έτσι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της από τον απερχόμενο διοικητή του οργανισμού κ. Θόδωρο Αμπατζόγλου.
Η κα. Καραμεσίνη είναι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας στερούν…»

Της Λένας Κισσάβου
Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες, άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες…, είναι από τα βασικά αιτήματα που διεκδικούν οι γυναίκες μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), τα οποία παρουσίασαν, σε συνέντευξη τύπου, που έδωσαν στο Δημοτικό Στέκι Γυναικών Λάρισας.
Τα μέλη της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια σε κάθε πολιτική που απαξιώνει τη γυναίκα, απαιτούν την επιστροφή των κεκτημένων  χρόνων, για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές και γενιές και δηλώνουν ότι: «Δε συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω, την περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους».