oaednews

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Iδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε διαδήλωση .....

Να αποφεύγονται τα «εμφράγματα» στο Κέντρο της Αθήνας έχει στόχο το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, το οποίο παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή το προσεχές διάστημα, προβλέπει ότι οι πορείες που έχουν περιορισμένο αριθμό διαδηλωτών, θα πραγματοποιούνται σε μέρος του οδοστρώματος ή θα ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή. Επίσης θα καθορίζεται «οργανωτής» της διαδήλωσης, ο οποίος θα έχει και αστικές ευθύνες για τυχόν ζημιές, καθιερώνεται ο θεσμός του αστυνομικού διαμεσολαβητή και θεσμοθετείται ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση στους πολίτες για τις πορείες και τις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Άνοιξε ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της υγείας ?

Την υλοποίηση των σχεδίων της για την ιδιωτικοποίηση του κρίσιμου τομέα της δημόσιας υγείας έβαλε μπροστά η κυβέρνηση αφού πριν δυο ημέρες και μόνο με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών πέρασε – για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας – η μετατροπή του νομικού καθεστώτος δημόσιου νοσοκομείου. Πρόκειται για το δημόσιο νοσοκομείο της Κομοτηνής που μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), μέσω του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που αφορά την κύρωση των αλλαγών της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι αντιδράσεις είναι φυσικά έντονες τόσο επίπεδο γιατρών και εργαζομένων στο νοσοκομείο, όσο και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας.
«Επιχείρηση άλωσης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας»

27% των εργαζομένων φοβάται απόλυση. 37% στους 18-24 ετών

Σύμφωνα με έρευνα της Randstad, ο φόβος απώλειας εργασίας είναι ιδιαίτερα αισθητός στην Ελλάδα και μάλιστα επηρεάζει ιδιαίτερα τους νέους σε ηλικία εργαζομένους.
Το 27% των Ελλήνων ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα που αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι θα χάσουν την εργασία τους. Το σχετικό ποσοστό είναι ανεβασμένο στο 37% στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. Διαμορφώνεται στο 23% στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών.

«Ξεκλείδωσαν» οι αιτήσεις στο loipoepikouriko.moh.gov.gr για τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού

Ξεκλείδωσε η διαδικασία για τις προσλήψεις του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού αλλά και της κατάρτισης και τήρησης ηλεκτρονικών καταλόγων, της υποβολής αιτήσεων και ελέγχου δικαιολογητικών, των κριτηρίων, της μοριοδότησης και των προσόντων κατά κλάδο και ειδικότητα με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε σήμερα. Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στο loipoepikouriko.moh.gov.gr

«ΟΑΕΔ μεταναστών» για αγρότες

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση και μπορεί να φέρει ανατροπές τόσο στη διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού όσο και στην αναζωογόνηση της υπαίθρου και της αγροτικής οικονομίας

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία χιλιάδων νόμιμων μεταναστών μέσω του αγροτικού τομέα αποκαλύπτουν αποκλειστικά σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Απεργία ΜΜΜ στις 18/2: Είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι να πάνε στη δουλειά την Τρίτη;

Καταρχάς διευκρινίζουμε ότι  θεωρούμε απαράιτητη τη συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης. Όλοι οι εργαζόιμενοι πρέπει να δώσουν δυναμικά το παρόν, ενάντια  σ ενα νομοσχέδιο που απειλεί το μέλλον της εργασίας  της ασφάλισης και της αλληλεγγύης των γενεών. Το ν/σ οδηγεί τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση και την κερδοφορία των ολίγων.
Ας δούμε όμως και το ζήτημα της αδυναμίας προσέλευσης του εργαζομένου στην εργασία.