oaednews

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

300 θέσεις εργασίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Προκήρυξη για την συγκρότηση μητρώο με 300 υποψήφιους από όπου γίνονται προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων στον τομέα της Ασφάλειας και της Πρόληψης δημοσίευσε το μέσω του EPSO.
Οι νέοι υπάλληλοι θα έχουν έδρα το Λουξεμβούργο, αλλά και τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών του Οργάνου, ενώ ο μισθός τους θα ξεκινά από 1.862,54 ευρώ. Θα είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και για την υποδοχή και την παροχή πληροφοριών στους βουλευτές, στο προσωπικό και τους προσκεκλημένους τους.

«Μοχλός ανάπτυξης» οι εργαζόμενοι άνω των 55

Τα κράτη μπορούν να ενισχύσουν με εκατομμύρια δολάρια τον κρατικό κορβανά εάν ακολουθήσουν τις βέλτιστες πρακτικές στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μεγαλύτερου σε ηλικία εργατικού δυναμικού τους. Αυτό υποστηρίζει έρευνα της PwC, η οποία διερευνά την επίδραση που έχουν στην αγορά εργασίας οι εργαζόμενοι πάνω από 55 ετών σε 34 χώρες μέλη του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Σήμερα οι τελικοί πίνακες επιλογής για τους βρεφονηπιακούς του ΟΑΕΔ

Σήμερα αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ οι Τελικοί Πίνακες Επιλογής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού για το σχολικό έτος 2015- 2016.

Οι πίνακες θα αναρτηθούν ως εξής και θα εμφανίζουν τη σειρά κατάταξης βρεφών – νηπίων, όπως διαμορφώθηκαν ύστερα από την εξέταση των ενστάσεων:
Πίνακας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών -1,5 ετών)
Πίνακας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών -2,5 ετών)
Πίνακας νηπίων (νήπια από 2,5 –την προσχολική ηλικία) 
Πίνακας μη δικαιούχων του προγράμματος. 
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ, στους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους και από τηνιστοσελίδα του Οργανισμού .

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Παρέμβαση στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ για τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα

Παρέμβαση στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, σχετικά με τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στους δήμους μέσω των 5μηνων συμβάσεων, πραγματοποίησε τη Δευτέρα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, ενώ είχαν ειδοποιηθεί να πιάσουν δουλειά, καλούνται από τα γραφεία προσωπικού των δήμων και ενημερώνονται ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν, επειδή δεν έχουν υποτίθεται τα τυπικά προσόντα.

ΔΝΤ: «Ρευστή και αβέβαιη» η κατάσταση της Ελλάδας

Συντάκτης: 
efsyn.gr



Ζοφερές οι προοπτικές της οικονομίας στην ευρωζώνη, υψηλή η ανεργία της και όχι και τόσο σταθερός ο τραπεζικός της τομέας αποφάνθηκε στην τελευταία του έκθεση το ΔΝΤ, η οποία συντάχθηκε πριν επιτευχθεί η συμφωνία των πιστωτών με την Αθήνα. Για το Ταμείο, η Ελλάδα παραμένει «πηγή αβεβαιότητας» για τη ζώνη του ευρώ. 

Επίσκεψη της Ε. Ουζουνίδου στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου στο Κέντρο  Προώθησης Απασχόλησης  του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Κοζάνης, όπου σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα αναπτύχθηκε συζήτηση με τον Προϊστάμενο κ. Κιτίδη Κων/νο και το προσωπικό.