oaednews

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το Μνημόνιο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και άλλοι Σύλλογοι κατά της απόφασης (σε διάσκεψη) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι το Μνημόνιο είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Κόλαφος ο ΟΗΕ για ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση

“Δεν λαμβάνετε υπ’ όψιν τις κοινωνίες”

του Παναγιώτη Γκρουμούτη
Μια πρωτοφανή επίθεση προς τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκρυβε η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για την κοινωνική κατάσταση ανά τον κόσμο.

Icap: Λιγότεροι οι απασχολούμενοι από τους μη οικονομικά ενεργούς

"O ρόλος της Πολιτείας είναι κρισιμότερος από ποτέ".
Για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από τους μη οικονομικά ενεργούς, όπως προκύπτει από την μελέτη που πραγματοποίησε η .ICAP Group για την απασχόληση και ιδιαίτερα την ανεργία, η οποία εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ για τη χώρα.

Η ανεργία είναι το φλέγον θέμα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα

Ζητούν ενίσχυση του κοινωνικού μοντέλου κι όχι επίθεση σε αυτό, όπως συμβαίνει ιδιαιτέρως στην Ελλάδα. Χιλιάδες διαδηλώνουν στο Λουξεμβούργο.

Δημόσιος υπάλληλος είσαι και (ας μη) φαίνεσαι!


Κάθε φορά που νέα μέτρα λιτότητας ανακοινώνονται, εμφανίζεται πλήθος δημοσιεύσεων, σχολίων και επιστολών, που αποδίδουν τα δεινά των καιρών στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.

Η πλατεία δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Για ψήφο «μη εμπιστοσύνης» ετοιμάζονται οι "Αγανακτισμένοι". Μάλιστα φαίνεται ότι γνωρίζουν τί ακριβώς γίνεται μέσα στη Βουλή, αφού την ώρα του καυγά και της ολιγόλεπτης αποχώρησης της ΝΔ, οι μούτζες έπεφταν σύννεφο...