oaednews

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Το στοίχημα της αγοράς εργασίας

Απο τον Σπύρο Πρωτοψάλτη, Διοικητή του ΟΑΕΔ.             Η νέα κυβέρνηση ορθώς έθεσε ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας μέσω της ανάπτυξης της οικονομίας. Βασικό προαπαιτούμενο για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η άμεση και αποτελεσματική εξάλειψη της αναντιστοιχίας μεταξύ των προσόντων που διαθέτει το εργατικό δυναμικό και αυτών που απαιτούνται από την αγορά, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης.

Εγκύκλιος Φ80020/69747/Δ16.5/2019 - Μέσος όρος αποδοχών που λαμβάνονται υπόψη στον τρόπο υπολογισμού της εφάπαξ παροχής

Διορθώνεται παράδειγμα στη σχετική Απόφαση που αφορά διοικητικό υπάλληλο στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης – ΝΠΔΔ που ύστερα μετατάχθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών
«Διόρθωση Παραδείγματος 8 της υπ. αρίθμ. Φ.80020/οικ.26004/Δ15.403/26-9-2017 εγκυκλίου (ΑΔΑ: ΩΙ8Ρ465Θ1Ω-ΒΥΛ)»
Σχετ.: To υπ. αρίθμ. 67742/5542/27-12-2018 έγγραφο του Τμήματος Δημοσιονομικών Αναφορών της Δ/νσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου

Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό από νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ

Δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα της κοινωφελους εργασίας που αναμένεται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ όσοι έχουν ήδη εργαστεί σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Αυτό καταγγέλλει το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ που συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες με την γενική γραμματέα του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, η οποία ήταν αρνητική σε όλα και για να τους καθησυχάσει τους είπε ότι ίσως, μελετάται ακόμη, μία δίμηνη παράταση.

Ποιο είναι το πλάνο του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ για τον Οργανισμό

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου Διοικητή, Σ. Πρωτοψάλτη. Πώς θα γίνει η σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης
H σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στη σημερινή αγορά εργασίας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον νέοΟΑΕΔ. Αυτό το στοίχημα περιέγραψε ο καινούριος Διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε με δημοσιογράφους του εργατικού ρεπορτάζ. Ο ίδιος ανέφερε πως στοχεύει σε έναν εξωστρεφή Οργανισμό, συνώνυμο της απασχόλησης, ο οποίος θα βρίσκεται κοντά στην αγορά εργασίας, θα αφουγκράζεται τις ανάγκες της κι έτσι θα μπορέσει να παίξει έναν ρόλο κομβικό.

Γενική απεργία για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο» την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίο

Σε καλούμε να δώσεις το «παρών» στη Γενική Απεργία που αποφασίσαμε, μαζί με τα συνδικάτα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, να πραγματοποιήσουμε την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019.
Σε καλούμε με τη συμμετοχή σου στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις να δηλώσεις ότι δεν ανέχεσαι νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος σου, να κόψεις το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.