oaednews

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Οι NEOI ΜΙΣΘΟΙ στο ΔΗΜΟΣΙΟ λόγω εισφορών από 1ης/1ου/17 [ΠΙΝΑΚΕΣ]

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο από 2 έως 83 ευρώ το μήνα, που θα γίνουν άμεσα αντιληπτές τον επόμενο μήνα και με αναδρομικές χρεώσεις για τους μισθούς Ιανουαρίου, που πληρώνονται 27 Δεκεμβρίου, φέρνουν οι αλλαγές στον υπολογισμό των εισφορών κύριας σύνταξης από την 1η/1ου/2017.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από 1/1/2017 η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων 6,67% για κύρια σύνταξη στους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι στο σύνολο των αποδοχών που λαμβάνουν με το νέο μισθολόγιο και επιπρόσθετα το 6,67% θα επιβάλλεται: Στα επιδόματα θέσης που κυμαίνονται στα 150 Ευρώ το μήνα, όπως παρουσιάζει ο Ε.Τ. και ο δημοσιογράφος Κώστας Κατίκος.
Προσοχή! Οι νέες κρατήσεις δεν θα χρεωθούν στις 27 Δεκεμβρίου, γιατί ήδη οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων εκκαθαρίστηκαν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών με τις παλιές τους εισφορές, αφού δεν βγήκε επίσημα η απόφαση. Ωστόσο, οι κρατήσεις στους μισθούς του Ιανουαρίου θα χρεωθούν αναδρομικά με τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου. Μέσα στον Ιανουάριο δηλαδή, οι υπάλληλοι θα πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές δύο μηνών.
Με το νέο σύστημα προκύπτουν οι ακόλουθες μεταβολές:

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας


Αναγνώριση πλασματικών ετών στο Δημόσιο: Τριπλασιάζεται το κόστος από 1/1/2017

Την "τελευταία" τους ευκαιρία για να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη έχουν στη διάθεσή τους οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτό δε σημαίνει ότι από 1.1.2017 η αναγνώριση παύει να υπάρχει σαν δυνατότητα των ασφαλισμένων, όμως το κόστος για τα πλασματικά έτη τριπλασιάζεται (!) με βάση τις διατάξεις του Νόμου 4387/2016.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους, θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να προβούν άμεσα στην υποβολή αιτήσεων, ώστε να "κλειδώσουν" το χαμηλό κόστος υπολογισμού των πλασματικών ετών.
Κρίσιμο θέμα αποτελεί το πότε θα πρωτοκολληθούν οι αιτήσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και όχι το πότε θα αποσταλούν από τα μέρη όλης της Ελλάδας, γι' αυτό θα πρέπει και οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν την άμεση έκδοση και λήψη πρωτοκόλλου για τις αιτήσεις τους, είτε με τη φυσική τους παρουσία στο Γενικό Λογιστήριο, είτε αναθέτοντας την όλη διαδικασία σε Δικηγόρο - Εργατολόγο.

Ο ΟΑΕΔ στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο




Την εξαιρετική Παιδική παράσταση "Σερλοκ Χολμς" στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο, είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν  σήμερα αρκετοί εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ μαζί με τα παιδιά τους,  ανταποκρινόμενοι  στο κάλεσμα της ΠΕΥ ΟΑΕΔ.   Η παράσταση βασισμένη στην κλασική δομή του αστυνομικού μυστηρίου, σε μουσική του Κωστή Μαραβέγια, πλέκει στοιχεία της βικτωριανής εποχής με σύγχρονα στοιχεία, σ’ ένα μυστήριο με Νόημα! Επάνω στη σκηνή και δίπλα στα παιδιά, εκτυλίσσεται η πιο ανατρεπτική υπόθεση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει ο διάσημος ντετέκτιβ! «Στοιχειώδες, απλούστατο, πανεύκολο αγαπητέ μου Γουότσον»!

Το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ ευχαριστεί θερμά, και για άλλη μια φορά τη συνάδελφο Άννα Κουρομιχελάκη, για την πρωτοβουλία, την πρόταση και την όλη οργάνωση.