oaednews

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

619 ευρώ μισθός για νυχτερινή εργασία ανέργων

Οι άνεργοι που απασχολούνται τη νύχτα σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας και όλοι οι απασχολούμενοι με τα γνωστά 5μηνα αποκτούν δικαίωμα για άδειες από 2 έως 13 εργάσιμες ημέρες και μισθό έως και 619 ευρώ, με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές που περιλαμβάνει η τροπολογία στο σχέδιο νόμου «μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».
Με ειδικό άρθρο επεκτείνονται, έως το τέλος του 2016, οι παροχές δωρεάν ρεύματος, επιδότησης ενοικίου και σίτισης προκειμένου να ισχύσουν οι προβλεπόμενες «καλύψεις» (2 τετραμηνίες για το ρεύμα και 9μνη επιδότηση για στέγαση και σίτιση) για όσους έχουν ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο λόγος στις «Βασανισμένες»

Συντάκτης: 




Περισσότερες από 500.000 άνεργες και αναποφάσιστες Ισπανίδες, σύμφωνα με όλους τους αναλυτές θα είναι κρίνουν τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στην Ισπανία | EPA/ ALBERTO MARTIN
Προτού μείνει άνεργη πριν από τρία χρόνια και αναγκαστεί να πουλήσει το αυτοκίνητό της, η Πιλάρ αρνιόταν να παρκάρει στις «θέσεις κυριών» που έχει θεσπίσει ο δήμος σε εμπορικό κέντρο: κοντά στην έξοδο και τόσο μεγάλες ώστε σε καθεμία από αυτές να χωρά ενάμισι τζιπ.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενός άστεγου σε μια γωνιά του κέντρου της Αθήνας.

Λένε πως το «πνεύμα των Χριστουγέννων» βρίσκει τον τρόπο να φωλιάσει σε όλες τις καρδιές και σε όλες τις γωνιές.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 24% η ανεργία το γ΄ τρίμηνο του 2015

Στο 24% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα το γ΄ τρίμηνο του 2015, από 24,6% το β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Το γ΄ τρίμηνο του 2014 το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας ήταν 25,5%
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.160.522 άτομα και μειώθηκε κατά 1,7% σε σχέση µε το προηγούµενο τρίµηνο και κατά 5,6% σε σχέση µε το γ΄ τρίµηνο του 2014.

Αποκωδικοποιώντας την αναφορά της κ. Yellen σχετικά με την απασχόληση

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη
Στην χθεσινή της συνέντευξη η κ. Janet Yellen δήλωσε πως παραμένουν κάποιες αδυναμίες στην αγορά εργασίας. Κατά τους προηγούμενους μήνες σε δηλώσεις τους διάφορα μέλη της FED αναφέρονταν συχνά στην αγορά εργασίας.
Για ποιο λόγο όμως, αφού η ανεργία έπειτα από τα υψηλά επίπεδα του 10% τον Οκτώβριο του 2009, βρέθηκε στο 5% τον Νοέμβριο του 2015;
Παρατηρώντας κάπως προσεκτικότερα την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, θα διαπιστώσουμε πως μόνο τυχαίες δεν είναι οι αναφορές των ιθυνόντων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.