oaednews

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

23 με 29 Μαρτίου η καταβολή του επιδόματος παιδιού

Εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 160 εκατ. ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Α΄ διμήνου 2018, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών, με βάση απόφαση της αρμόδιας υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, που ήδη αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

40.000 οι νέες προσλήψεις μέσα στο 2018

Κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ
Τον στόχο των 40.000 δικαιούχων εντός της τρέχουσας χρονιάς, επιδιώκει να πετύχει το υπουργείο Εργασίας, αξιοποιώντας τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Ο προγραμματισμός που γίνεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «dikaiologitika.gr», θέλει τη δημιουργία τριών φάσεων των προγραμμάτων αυτών, με στόχο να γίνει η καλύτερη και πιο δίκαιη αξιοποίηση των ανέργων που βρίσκονται στο μητρώο του ΟΑΕΔ. Στόχος είναι η πρώτη φάση κοινωφελούς, να ξεκινήσει έως τον Ιούνιο της τρέχουσας χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση θα διατηρηθεί η οκτάμηνη διάρκεια των προγραμμάτων, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Έκθεση φωτογραφίας του συναδέλφου Μπάμπη Τάσιου στον Πολύγυρο !

ένα όμορφα αφιέρωμα στο συνάδελφο Μπάμπη Τάσιο από τα Όμορφα Ταξίδια
 http://omorfataxidia.gr/    https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/
Ο Μπάμπης Τάσιος μας ταξίδεψε πολλές φόρες μέσα από τα Omorfa Taxidia με τις καταπληκτικές φωτογραφίες του. Ως συνεργάτης των Όμορφων Ταξιδιών ακολούθησε πολλές ταξιδιώτικες αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φωτογραφικό υλικό που μας έφερνε ξεπερνούσε κάθε προσδοκία και μας ταξίδευε νοερά.

Ποια προγράμματα του ΟΑΕΔ παραμένουν ανοιχτά για ανέργους και δέχονται αιτήσεις – O προϊσταμενος ΟΑΕΔ Πρέβεζας Δ. Κώτσης στον Prisma 91,6

Έντεκα προγράμματα παραμένουν ανοιχτά στον ΟΑΕΔ και περιμένουν αιτήσεις για επιδότηση μέχρι να συμπληρωθούν οι προβλεπόμενες από την προκήρυξη θέσεις.
Αυτή την στιγμή παραμένουν κενές χιλιάδες από τις 112.000 θέσεις που επιδοτούνται με κονδύλια του ΟΑΕΔ στα πλαίσια των εν λόγω 11 προγραμμάτων. Ορισμένα παραμένουν ανοιχτά δυο χρόνια, άλλα μόνο μερικούς μήνες. Η παλέτα περιλαμβάνει από προγράμματα με ιδιαίτερα ευνοικούς όρους για μακροχρόνια άνεργους 50άρηδες μέχρι το πρόγραμμα της «πρώτης πρόσληψης» που απευθύνεται σε 30άρηδες αλλά και διατήρησης θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία

Τρίτη 3 του Απρίλη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις 20 του Μάρτη, κατά τη σύσκεψη των Ομοσπονδιών που έγινε στα γραφεία της, καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου των Ομοσπονδιών ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, ΠΟΕ-ΠΦΥ, ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 3 του Απρίλη 2018, ώρα 11:00πμ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το θέμα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Διεκδικούμε:

Συνάδελφοι στον Κινηματογράφο

 
Εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους με αφηγητή τον συνάδελφο Θανάση Μπιλιάλη 

Η ελληνική οικογένεια στις πέντε βαρύτερα φορολογούμενες των χωρών του ΟΟΣΑ

Δυσβάταχτο είναι το φορολογικό βάρος για τις οικογένειες με παιδιά στην Ελλάδα όπως προκύπτει από την έκθεση Going for Growth του ΟΟΣΑ. Η ελληνική οικογένεια είναι μία από τις πέντε βαρύτερα φορολογούμενες μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ

Δωρεάν e learning στην επιχειρηματικότητα

Στην Ελλάδα της κρίσης, δυστυχώς, είναι αρκετά σύνηθες, νέοι οι οποίοι έχουν μία καινοτόμα και δυνητικά βιώσιμη ιδέα να μην τολμούν να προβούν στην υλοποίησή της λόγω έλλειψης πόρων αλλά και γνώσεων πάνω στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Στο κομμάτι της έλλειψης γνώσεων έρχονται να συνεισφέρουν τα συγκεκριμένα μαθήματα.

Στο πλαίσιο του έργου «StartUp-Academy – Developing International Innovation Acceleration and Supporting Environment for potential young Startuppers», λοιπόν, αναπτύχθηκε μία σειρά διαδικτυακών μαθημάτων που ως στόχο έχει να βοηθήσει νέους άνεργους ηλικίας 18 έως 35 ετών ώστε να αναπτύξουν βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες και ικανότητες.

Πρόγραμμα για 5.000 εργαζόμενους και ανέργους.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας (πχ επιχειρήσεις που συστηματικά και επί μήνες αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους).
Επίσης, θα αφορά εργαζόμενους που λόγω αυτών των καταχρηστικών πρακτικών από την πλευρά των εργοδοτών έχουν καταφύγει στο μέτρο της επίσχεσης εργασίας για να διασώσουν ότι μπορούν από τα δεδουλευμένα τους. Ακόμα, θα αφορά εργαζόμενους που ξαφνικά βρέθηκαν στην ανεργία, λόγω «λουκέτου» που μπήκε στην επιχείρηση όπου δούλευαν.

Παγκόσμια ημέρα ποίησης