oaednews

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Δωδεκάμηνη παράταση στο«Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση για 12 μήνες στο «Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας»

Την παράταση του «Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας» για επιπλέον 12 μήνες αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019. Η δαπάνη για την υλοποίηση αυτής της απόφασης θα ανέλθει στα 60.000.000 ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022 και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

“Δεύτερη δουλειά” Δημοσίου Υπαλλήλου: Πού και πώς επιτρέπεται

Για τη δυνατότητα Δημοσίου Υπαλλήλου να έχει και δεύτερη δουλειά , το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι, η απασχόληση δημοσίου υπαλλήλου με ιδιωτικό έργο μπορεί να λαμβάνει χώρα μόνο μετά από άδεια σύμφωνα με τη διαδικασία του ά. 31 του ν. 3528/2007, ανεξαρτήτως από τη νομική μορφή του εργοδότη, δηλαδή ανεξαρτήτως από το αν ο εργοδότης υπέρ του οποίου παρέχεται το έργο είναι ιδιώτης ή ακόμα και αν είναι το Δημόσιο.
Η γνωμοδότηση εκδόθηκε επ’ ευκαιρία ερωτήματος που απευθύνθηκε προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο πλαίσιο υπόθεσης υπαλλήλου Υπουργείου, ο οποίος παράλληλα παρείχε διδακτικό έργο σε δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Αναβάθμιση και διεύρυνση του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Δημοσίου Τομέα

Η βασική πλέον ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ανταλλαγή δεδομένων του συνόλου των Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία της διαδικασίας
Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη αναβαθμίζεται και διευρύνεται το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Δημοσίου Τομέα υπό την συνολική ευθύνη και διαχείριση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου η Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι την λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΔ (στην Λεωφόρου Κνωσού) στις 12:30.
Στο κείμενο-κάλεσμα τους τονίζουν:
“Μετά από αρκετά χρόνια αναγκαστικής ανεργίας και αδιάκοπων προσπαθειών εύρεσης εργασίας , προσληφθήκαμε στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.