oaednews

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το ΔΝΤ έβαλε επίτροπο στο υπουργείο.


Το όνομά του είναι Πέτερ Ρατκλιφ και εδώ και 20 περίπου ημέρες έχει εγκατασταθεί στο γραφείο 811 του υπουργείου Εργασίας, στον ίδιο όροφο με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση,

Προσφορά προς τα μέλη της ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Βολισσού 16 Αγ. Μαρίνα  ( έναντι πρώην ΚΕΠ  Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολις)

                                                    Προς: ΠΕΥ ΟΑΕΔ                                          
                                                                           Εθνικής Αντιστάσεως 8 Άλιμος

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

   To ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΑΠΣΗ ” ΠΑΜΜΑΧΟΝ “ προσφέρει εκπαίδευση με έκπτωση στα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων (ΠΕΥ)  ΟΑΕΔ  (παιδιά κ ενήλικες) σε όποιο πρόγραμμα επιθυμούν, 2 φορές την εβδομάδα.

Τα προγρά

Το κόστος παρακολούθησης σε όποιο από τα παρακάτω προγράμματα είναι σε ειδικές τιμές (έκπτωση 33% στην συνδρομή και 50% η εγγραφή).

   Τα τμήματα είναι:  HAP KI DO ( Παιδικό – Γυναικών - Ανδρών )
                                   MUAY BORAN ( Παιδικό - Γυναικών - Ανδρών )                                  
                                 KICK BOXING ( Παιδικό - Γυναικών - Ανδρών )
                                   KRAV MAGA ( Ενηλίκων )
                                   ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ( Γυναικών - Ανδρών )

ILO: 232 εκατομμύρια μετανάστες "αλλάζουν" τις πολιτικές για την απασχόληση

H μετανάστευση συνδέεται συχνά με την κακή αξιοποίηση των εργαζομένων και θέτει σημαντικές προκλήσεις πολιτικής σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), κ. Γκι Ρίντερ στη χθεσινή έναρξη της 103ης Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας στη Γενεύη. Η ετήσια Διεθνής Διάσκεψη Εργασίας διεξάγεται φέτος μεταξύ 28 Μάη - 12 Ιούνη.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας καθορίζεται το ωράριο εισόδου και εξυπηρέτησης του κοινού στα (ΚΠΑ) Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Συγκεκριμένα το ωράριο για το  κοινό στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ από 8:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή). 

Στροφή στα αγροτικά μεροκάματα για τους ανέργους μέσω ΟΑΕΔ

Σύσκεψη με θέμα την προσφορά εργασίας σε ανέργους από τους καλλιεργητές της περιοχής, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημάρχου Βέροιας κ. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και καλεσμένους την Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Ράλη, τον συντονιστή της Πρωτοβουλίας Αγροτών κ. Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας κ. Τάσο Χαλκίδη. Με τη Διευθύντρια του ΟΑΕΔ συζητήθηκε η ενεργοποίηση του κωδικού για εργάτες γης και από τη μεριά της διευκρινίστηκε ότι ο ΟΑΕΔ μπορεί να στέλνει για αγροτικές εργασίες ανέργους που είναι καταχωρημένοι στον κωδικό «ανειδίκευτοι εργάτες».

Κοινωνικός Τουρισμός

700.000 μισθωτοί, άνεργοι, και συνταξιούχοι έχουν φέτος τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι φθηνές διακοπές αλλά και εισιτήρια θεάτρου, δωρεάν βιβλία, δωρεάν φύλαξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και χρηματικά μπόνους, σε 300 πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ.
 
Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, διακοπών, εκδρομών, και άλλων ψυχαγωγικών – κοινωνικών προσφορών που θα ισχύσουν για την περίοδο 2014-2015 από τον ΕΟΤ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ.
 
Τί θα χρεαστείτε στα ΚΕΠ:
-Αστυνομική ταυτότητα,
-Ασφαλιστικό βιβλιάριο σε ισχύ,
-Για τα νέα ζευγάρια που δικαιούνται διακοπές μέσω του ΕΟΤ:  ληξιαρχική πράξη γάμου και
εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας για να εξακριβωθεί ότι το εισόδημα δεν υπερβαίνει το όριο συμμετοχής.
 
 Τον Ιούνιο ο κοινωνικός τουρισμός από τον ΟΑΕΔ: