oaednews

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σπινέλλης έφτιαξε ιστοσελίδα και μαζεύει καταγγελίες για διαφθορά!

Ένα νέο επεισόδιο προστίθεται στην κόντρα του πρώην γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη, με τους εφοριακούς οι οποίοι τον έχουν μηνύσει για την αναφορά του στο περιβόητο σύστημα 40-40-20, με τον πρώην γ.γ. να δημιουργεί ειδική ιστοσελίδα για να συλλέξει καταγγελίες πολιτών για διαφθορά!

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπινέλλης δημιούργησε μια ειδική ιστοσελίδα στη διεύθυνση spinellis.gr/istoria, με στόχο όπως τονίζει να συλλέξει «πρόσθετα στοιχεία για περιστατικά διαφθοράς που σχετίζονται με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό» προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην επερχόμενη εκδίκαση της μήνυσης.

Στην σελίδα αυτή ο πολίτης μπορεί να καταγγείλει το περιστατικό τόσο ανώνυμα, όσο και επώνυμα δίνοντας πλήρη στοιχεία (επώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, υπηρεσία όπου έγινε το περιστατικό, ακόμα και το πόσο του λαδώματος που του ζητήθηκε!).

Επιμένει ο Τομσεν στις απολύσεις

Στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας η κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικας.  Στις 18:00 οι εκπρόσωποι τον δανειστών θα μεταβούν στο Μαξίμου. 

Η πόλη που μηδένισε την ανεργία

Τα ποσοστά της ανεργίας στην Ισπανία και την Ελλάδα μπορεί να έχουν χτυπήσει κόκκινο, στο Ινγκολστατ της Γερμανίας όμως, μια πόλη με 128.000 κατοίκους πάνω στον Δούναβη, βόρεια του Μονάχου, αντιμετωπίζουν ένα τελείως αντίθετο πρόβλημα: δεν έχουν αρκετούς εργάτες.

Περικοπές μισθών 1 δισ. ευρώ στο Δημόσιο το 2013

Του Κώστα Τσαχάκη

 Στο 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η... συνεισφορά των υπαλλήλων και των λειτουργών του Δημοσίου στο πακέτο των περικοπών για το 2013.
 Το ποσό αυτό, το οποίο θα εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους (κατατίθεται μεθαύριο Δευτέρα στη Βουλή) θα εξοικονομηθεί από την κατάργηση των δώρων, τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ και τις υπόλοιπες περικοπές σε επιδόματα.

Κίνδυνος «στάσης πληρωμών» σε 150 δήμους της χώρας

Tου Ηλία Μπενέκου
 Η πινακίδα που ανάρτησε προ ημερών ο δήμος Αχαρνών δεν άφηνε περιθώριο για παρερμηνεία: «Κλειστόν επ' αόριστον»! Η δημοτική αρχή δήλωσε απόλυτη αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μισθοδοσίας και κάλυψης των πάγιων εξόδων της.
 Η είδηση δεν θα ήταν βέβαια άκρως ανησυχητική αν αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τα δεινά οικονομικά ενός δήμου. Δυστυχώς η κατάσταση στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκρηκτική. Το αμέσως προσεχές διάστημα τουλάχιστον 14 δήμοι θα ακολουθήσουν τον δρόμο των Αχαρνών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗτΣ» ο αριθμός των δήμων που θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών θα φθάσει τους 150!

Εξετάσεις για 640.000 δημοσίους υπαλλήλους

Στα…θρανία θα κάτσουν περίπου 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι καθώς μέσω γραπτών εξετάσεων θα κριθεί το μέλλον τους. Σύμφωνα με τον Αδέσμευτο Τύπο, γραπτές εξετάσεις θα δώσουν μέχρι την άνοιξη του 2013 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι γράψουν καλά θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ όσοι αποτύχουν θα «τιμωρηθούν» με μετάταξη και συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.