oaednews

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Πρόγραμμα ανταλλαγής δημοσίων υπαλλήλων με υποτροφία 2.500 ευρώ μηνιαίως

Το προαναφερθέν πρόγραμμα απευθύνεται σε τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους των κεντρικών Δημόσιων Διοικήσεων συγκεκριμένων κρατών-μελών της Ε.Ε. (Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ουγγαρίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Σλοβενίας, Ισπανίας) οι οποίοι διαθέτουν ήδη αρκετά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στη δημόσια διοίκηση και επιθυμούν να ενισχύσουν το εργασιακό τους προφίλ μέσω της δωδεκάμηνης απόσπασής τους σε δημόσια υπηρεσία νευραλγικού χαρακτήρα των προαναφερόμενων κρατών - μελών.  

Κοινωφελής εργασία: Δεν είναι για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των δήμων, λέει η Ράνια Αντωνοπούλου

Διευκρινίσεις για την σκοπιμότητα των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας δίνει σε επιστοή της προς την ΚΕΔΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Οπως αναφέρει στο σχετικό Δελτίο Τύπου, “στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ συζητήθηκαν τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, τα οποία αναμένεται να εφαρμοστούν σε πρώτη φάση σε 17 Δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας.

ΟΣΥΑΠΕ: Ο αποχαρακτηρισμός των παραμεθόριων περιοχών λειτουργεί τιμωρητικά για τους δημόσιους υπαλλήλους

Ανακοίνωση με την οποία αντιτίθεται στον αποχαρακτηρισμό των παραμεθόριων περιοχών της χώρας, όπως προκύπτει από τον ν. 4354/2015, εξέδωσε η ΟΣΥΑΠΕ.
Αναλυτικά:
«Κύριοι υπουργοί,
Λαμβάνοντας υπόψη την πρόθεσή σας, όπως αυτή αποτυπώνεται στο άρθρο 19 του ν. 4354/2015, να αποχαρακτηρίσετε από παραμεθόριες, περιοχές της χώρας, διαμαρτυρόμαστε και σας δηλώνουμε ότι , ο αποχαρακτηρισμός αυτός θα λειτουργήσει τιμωρητικά για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών των νομών αυτών και θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια για παραπέρα στελέχωσή τους. Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η αντιμετώπιση των εργαζομένων αυτών, ιδιαίτερα στην κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης.

ΟΑΕΔ: Ξεκινά από αύριο η υποβολή αιτήσεων για παιδικές κατασκηνώσεις


Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου από τις 10 το πρωί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το 2016 μέσω του ΟΑΕΔ.Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου και για παιδιά με αναπηρία μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.