oaednews

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

West Australian: Ιδανική λύση η χρεοκοπία!


Γράφει: Genghis Khan


Άρθρο της εφημερίδας The West Australian με τίτλο «Economic penalty too severe» αναφέρεται στην «άνευ προηγουμένου τραγωδία που συντελείται στην Ελλάδα.

Το email που «αναψε φωτιές» στην εξεταστική

Ένα έγγραφο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και από το οποίο προκύπτουν απευθείας επαφές του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, σχετικές με τα προβλήματα της λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη διαμόρφωση του ελλείμματος του 2009.

IIF: Η άτακτη χρεοκοπία θα κόστιζε περί το 1 τρις


Σύμφωνα με τις εκτιμήσει το IIF και το πόρισμά του με τίτλο «Οι συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου της από το ευρώ»

Πόσα κέρδισε η Γερμανία από τη "διάσωση" της Ελλάδας


Κέρδη 380 εκατ. ευρώ έχει η Γερμανία από την αποπληρωμή τόκων της Ελλάδας.
Μπορεί οι Γερμανοί να γκρινιάζουν για τα πακέτα διάσωσης της χώρας μας, ωστόσο η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια "επιχείρηση" που αποδίδει για τους... Γερμανούς.

1 τρισ. € στις τράπεζες! του Γιώργου Δελαστίκ


Θυμός μεγάλος θα καταλάμβανε τους Ευρωπαίους πολίτες -και ιδίως των χωρών που υποφέρουν υπό το καθεστώς επαχθέστατων και ολέθριων Μνημονίων- αν συνειδητοποιούσαν πραγματικά τι έγινε την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου.

ΚΙΛΕΛΕΡ - 6 Μαρτίου 1910

Ημερίδα για την απασχόληση στο ΤΕΙ


Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον ρόλο της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα θα γίνει στις 8 Μαρτίου

Νέα προγράμματα απασχόλησης


Την προκήρυξη νέων προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας, εντός των επομένων ημερών, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Οπως εκτιμάται οι ωφελούμενοι θα αγγίξουν τους 280 χιλιάδες και η δαπάνη το ένα δις ευρώ ενώ οι πόροι θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ.

Κύπρος: Στα ύψη η ανεργία- νέα προγράμματα απασχόλησησς από το υπουργείο Εργασίας


Νέο ρεκόρ κατέγραψε τον Φεβρουάριο η ανεργία στην Κύπρο, οποία ανήλθε στο 9,6% ή 32 χιλιάδες ανέργους. Το 68% αφορά Ελληνοκυπρίους, το 25% κοινοτικούς, το 7% Τουρκοκύπριους ή πολίτες τρίτων χωρών.

Προγράμματα κατάρτισης για ανέργους

 Προγράμματα ύψους 1 δισ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα προκηρύξει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Ηρακλείου


Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ απευθύνει έκκληση στην εργατική τάξη του νομού, να ξεσηκωθεί και να αντιδράσει μπροστά στην τεράστια περικοπή του επιδόματος ανεργίας από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μηχανισμούς της.