oaednews

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΔΕΔΥ


Προς
Τις Ομοσπονδίες – Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Συνάδελφοι,
Η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο, που συμφώνησε με την τρόικα η ελληνική συγκυβέρνηση, δίνουν τη χαριστική βολή σε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Γυναικεία επιχειρηματικότητα: πώς θα πετύχεις


Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες επιχειρηματίες δεν αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους καθώς φοβούνται ότι δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Δες τι χρειάζεσαι!
Οι γυναίκες επιχειρηματίες που δεν κάνουν το μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της επιχείρησης τους ίσως έχουν λάθος οπτική για το πως επιτυγχάνεται αυτή η ανάπτυξη. Οι γυναίκες συνήθως εστιάζουν στις ικανότητες που τους λείπουν και όχι σε αυτές που έχουν. Κι αν δεν τις έχουν όλες τότε δεν κάνουν το επόμενο βήμα.

[Money diary] Οι κινέζοι μετανάστες δεν ξέρουν τι θα πει ανεργία


Με το ποσοστό ανεργίας να έχει φθάσει στο 22,8% - το υψηλότερο στην ευρωζώνη - η Ισπανία μοιάζει να έχει εμπλακεί σε μια ακαταμάχητη περιδίνηση ύφεσης. Και όμως στο βιομηχανικό πάρκο Κόμπο Καγέχα, μόλις 24 χιλιόμετρα νοτίως της Μαδρίτης, δεν διακρίνει κανείς σημάδια οικονομικής δυσπραγίας.

Συγκλονιστική επιστολή 26χρονης δασκάλας που την "γέρασαν" πρόωρα

Έφτασε τυχαία στα χέρια μου η επιστολή-απάντηση μιας δασκάλας σε Σχολική Σύμβουλο, με αφορμή το αίτημα που τέθηκε σε εκπαιδευτικούς για την καταγραφή επιμορφωτικών αναγκών τους. Το κείμενο –που κατά την άποψή μου είναι συγκλονιστικό- αποκαλύπτει τα αισθήματα βαθιάς απογοήτευσης που βιώνει ο λειτουργός της δημόσιας εκπαίδευσης, θύμα και αυτός της φοβερής οικονομικής κρίσης. 

3ο Forum Εργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης


Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των δύο πρώτων Forum Εργασίας τον Μάιο στην Αθήνα και τον Οκτώβριο του 2011 στη Θεσσαλονίκη και πάντα με γνώμονα την εξωστρέφεια και την κοινωνική ευθύνη, ο ΟΑΕΔ προχωρά στη διοργάνωση του 3ου Forum Εργασίας στις 10 Μαρτίου 2012 από τις 10:00-17:00, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης, στον χώρο του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλείου.

Άπιαστο όνειρο η πλήρης απασχόληση για τους Ευρωπαίους


Ολοένα και περισσότεροι νέοι ωθούνται στην μη ηθελημένη υποαπασχόληση επειδή δεν βρίσκουν να εργαστούν στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για την αυτεπιστασία


Τουλάχιστον 70 χιλιάδες αιτήσεις κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ από ανέργους-εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε δήμους, συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Το ισπανικό χωριό «θαύμα» με μηδενική ανεργία!

Το όνομά του έγινε γνωστό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει και την... Ισπανία, μαζί με πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης.

H Marinaleda είναι ένα μικρό χωριο 2.800 περίπου κατοίκων, που βρίσκεται στην Ανδαλουσία, αποτελώντας ένα τρόπον τινά «θαύμα» του ισπανικού νότου αλλά και «θέμα» στους «New York Times»! Ο λόγος;

Eθνικό σπορ η ανεργία


Νέο ρεκόρ σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία, οι οποίοι ξεπέρασαν στα τέλη Φεβρουαρίου τα 4,7 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας,

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ο.Υ. ΟΑΕΔ


 

   Συνάδελφοι,     
        Την Πέμπτη, 1 Μαρτίου, τα Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήσαμε έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, στην οποία  θέσαμε λεπτομερώς όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Οργανισμό μας, προτάσσοντας βεβαίως τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που ενδεχομένως μπορεί να δημιουργηθούν στον ΟΑΕΔ και τους υπαλλήλους του, μετά την έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) υπ. Αρ. 7/28-2-12/ΦΕΚ 39Α΄/29-2-12, η οποία προβλέπει την μεταφορά του προσωπικού του ΟΕΚ και του ΟΕΕ στον Οργανισμό μας.

Κάρτα ανεργίας στο... ΕΤΑΠ ΜΜΕ


Άνεργοι με κάρτα... ΟΑΕΔ
Σε καθεστώς ανέργων του ΟΑΕΔ εντάσσονται και οι άνεργοι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Διευκρινίσεις για ΟΑΕΔ και επίδομα ανεργίας



Στον ΟΑΕΔ εντάσσονται τα προγράμματα και οι εργαζόμενοι στην Εργατική Εστία και στην Εργατική Κατοικία, δήλωσε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" η γγ του υπουργείου Εργασίας, Α. Στρατινάκη.

Μειώθηκε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ παρά τις διαβεβαιώσεις Γ. Κουτρουμάνη

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη την Πέμπτη, προβλέπεται μείωση κατά 22% και στα 14 επιδόματα του ΟΑΕΔ από 12 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας.

Δώδεκα χρόνια πίσω γυρίζει την Ελλάδα η κρίση


Δώδεκα χρόνια πίσω έχει γυρίσει η Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης. Μελέτη του Economist κατέγραψε τις επιπτώσεις της κρίσης στον πλούτο των νοικοκυριών, τις αγορές, το ΑΕΠ, την κατανάλωση, τους μισθούς και την απασχόληση. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η Ελλάδα έχει επιστρέψει στο 1999.