oaednews

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Έως 34% οι μειώσεις στις συντάξεις του Δημοσίου – Τι απαντάει το υπουργείο Εργασίας (πίνακες)

Μειώσεις από 7,22 έως 34,39% στις συντάξεις των εργαζομένων στο Δημόσιο με το νέο νόμο για το ασφαλιστικό καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τους πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, τη μεγαλύτερη μείωση θα  υποστεί ένας υπάλληλος ΠΕ με 35 έτη προϋπηρεσία και τη μικρότερη ένας υπάλληλος ΥΕ με 25 έτη προϋπηρεσία.

Στο Δήμο Θερμαϊκού το Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων του ΟΑΕΔ για την Ανατολική Θεσσαλονίκη

 Σε αναπροσαρμογή των σχεδιασμών του για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ανέργους προχώρησε ο ΟΑΕΔ κι ενώ αρχικά οργάνωνε τη λειτουργία ενός Εργαστηρίου Ενεργοποίησης – Κινητοποίησης Ανέργων  για την κάλυψη των αναγκών στο νομό Θεσσαλονίκης, με νεότερη απόφαση του έκρινε σκόπιμη την οργάνωση και δεύτερου, με έδρα στο Δήμο Θερμαϊκού για την εξυπηρέτηση των ανέργων της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Καίριο ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η παρέμβαση του Δημάρχου, Γιάννη Μαυρομάτη στις αρχές Ιανουαρίου. 

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό στο Δημόσιο με Παραδείγματα.

Το νέο σχέδιο αλλάζει προς το χειρότερο τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για όλους τους εργαζόμενους και στο Δημόσιο, χωρίς καμιά διάκριση σε «παλιούς» και «νέους» ασφαλισμένους. Διατηρεί (κατ' αναλογία του προηγούμενου αντιασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη, ν. 3865/2010, που αφορούσε τους Δημόσιους Υπαλλήλους) το «σπάσιμο» της σύνταξης σε «εθνική» και «ανταποδοτική».
Η εθνική υπολογίζεται σήμερα στα 384 ευρώ και θα δίνεται σε όποιον έχει τουλάχιστον 15 έτη εργασίας. Από εκεί και πέρα χειροτερεύει τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης που στο άθροισμά της με την εθνική καταλήγει σε ψίχουλα, πολύ λιγότερα και από αυτά που έδιναν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Στη συνέχεια, δίνουμε ένα συγκριτικό παράδειγμα για το τι θα έπαιρναν με τον ισχύοντα αντιασφαλιστικό νόμο (πρόκειται για το νόμο 3029/2002, καθώς ο νόμος 3865/2010 δεν πρόλαβε ουσιαστικά να εφαρμοστεί) και τι θα πάρουν με το ακόμα χειρότερο σχέδιο της συγκυβέρνησης οι υπάλληλοι και των τεσσάρων κατηγοριών εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας, Υποχρεωτικής, στο εξής ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, αντίστοιχα), που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για τη Γενική Απεργία 4 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 210 / 14 -1 – 2016
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
          Θέμα: «Γενική Απεργία 4 Φεβρουαρίου 2016»
Συνάδελφοι,
      Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016, την οποία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΕΣΕΕ, με σκοπό την απόσυρση ενός ακόμα αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. 
Συνάδελφοι,
Έξι χρόνια τώρα η Ελληνική κοινωνία βιώνει μια ακραία λιτότητα που οδηγεί το επίπεδο διαβίωσης σε  κοινωνικό σπιράλ προς τα κάτω. Οι κοινωνικές αντιδράσεις οξύνονται καθημερινά και αφορούν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Αγρότες, Ελεύθεροι επαγγελματίες, Επιστήμονες κ.ο.κ, μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων, με την ανεργία να παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και τις ελαστικές μορφές εργασίας να επεκτείνονται, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ολοκληρωτική φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

ΠAME
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ 


Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)

Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες!
4 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας! Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:
·        Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να το φέρετε  στη Βουλή!
·        Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
·        Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!
·        Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου δεν θα γίνουμε!
4 ΦΛΕΒΑΡΗ! Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ -  μονοπωλίων!

Aναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας που «μετράει» στη μισθολογική εξέλιξη.

Σημαντικές ανατροπές και ανακατατάξεις προοιωνίζονται, για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει αποσπάσεις και διάθεση υπαλλήλων με διαδικασία-εξπρές όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες, παράταση της αξιολόγησης μέχρι τέλος του χρόνου χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ, αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας που «μετράει» στη μισθολογική εξέλιξη.