oaednews

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός Δημοσίου ως το τέλος του χρόνου

Με αυστηρές εντολές από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σύντομα η διαθεσιμότητα και με την επισήμανση ότι θα παρακολουθεί την πορεία των πραγμάτων, τελείωσε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παιδείας και Εσωτερικών και κεντρικό θέμα ήταν το επόμενο κύμα της κινητικότητας και η εξεύρεση των επόμενων υπαλλήλων που θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο. Σύμφωνα με την μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να έχουν βρεθεί 14.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν εκτός Δημοσίου.

Δουλειά σε 50.000 άνεργους μέσω ΟΑΕΔ

Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά σε ανέργους που προέρχονται από οικογένειες όπου κανείς δεν εργάζεται. Μέτρο κατά της ανεργίας που αφορά σε 50.000 άτομα που θα βρουν απασχόληση για πέντε μήνες.Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τους δήμους και ο μηνιαίος μισθός δεν θα ξεπερνά τα 500 ευρώ. Εισόδημα μικρό, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει μια ανάσα για χιλιάδες οικογένειες χωρίς το παραμικρό εισόδημα.

8.296 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τέλη Σεπτέμβρη– Ποια υπουργεία και δήμοι μπαίνουν στο στόχαστρο

- 4.800 υπεράριθμοι από τα υπουργεία Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Υγείας, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών
- Υπάλληλοι 13 μικρών και μεγάλων δήμων στο στόχαστρο για διαθεσιμότητα
- Όλες οι λίστες των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Μετά τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες και ύστερα απ' τις διαθεσιμότητες των καθηγητών των τεχνικών λυκείων παίρνουν σειρά άλλοι 4.800 υπάλληλοι υπουργείων και δήμων που θα βρεθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτός δημοσίου ως υπεράριθμοι.