oaednews

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη στον Αρχηγό της Αστυνομίας. Κρατείστε τη στολή, όχι τη ρόμπα


Aγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας,
Φαντάζομαι πως αν σας έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να μου στείλετε έναν αστυνομικό για να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου και να γράφει όποιον παρκάρει παράνομα μπροστά, θα θεωρούσατε ότι σας κάνω πλάκα. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο μόνο και μόνο, επειδή το παράνομο παρκάρισμα είναι παράβαση του ΚΟΚ.

Την υποχρεωτική κοινοποίηση στο ΣΕΠΕ των ατομικών μισθολογικών συμβάσεων εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να κοινοποιούν στις Επιθεωρήσεις Εργασίας και το μισθολογικό περιεχόμενο των ατομικών συμβάσεων που συνάπτουν με τους εργαζόμενους εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εργασίας.

"Υποφέρουν" οι επιχειρήσεις

Μια στις τρεις επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και σε βασικές τους υποχρεώσεις. Ενδεικτικό τούτου είναι ότι 68.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είχαν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να απειλούνται με ποινικές διώξεις, ενώ από τις 18.000 που ειδοποιήθηκαν μόνο οι 1235 συμμορφώθηκαν.

ΙΔΟΥ Ο ΕΝΟΧΟΣ!








http://1.bp.blogspot.com/-3aBa4tq65U0/Tb64WUPvtQI/AAAAAAAAHJA/mDZv8oVIASg/s1600/200151_194520657246057_100000643720497_559181_2092283_n.jpg

Εγκρίθηκαν 2.800 προσλήψεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού σε Τ.Ε.Ι. και Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.



Με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ι. Πανάρετου, κατανέμονται στα Τ.Ε.Ι. και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. δύο χιλιάδες οκτακόσιες (2.800) θέσεις - πιστώσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των τμημάτων τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Οι θέσεις ανά εκπαιδευτικό ίδρυμα καθορίζονται, ως εξής:

Συμβάσεις έργου για ιατρούς και οδοντίατρους στο Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.


Συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιατρούς και οδοντίατρους για την Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα , Νότιο Αιγαίο & Κεντρική Μακεδονία θα συνάψει το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.. Οι συμβάσεις μίσθωσης έργου θα έχουν διάρκεια 12 μήνες για 27 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα και με συνολική αμοιβή 21.600 Ευρώ ανεξαρτήτως περιστατικών, καταβαλλόμενη σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Πρόσληψη με Συμβάσεις Έργου στο Μουσείο Ακρόπολης


Το Μουσείο Ακροπόλεως προτίθεται να απασχολήσει μερικώς τρεις (3) συνεργάτες
για τις ακόλοσθες θέσεις

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


 Ο ΔΗΜΟΣ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»



O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ

Κ Α Λ Ε Ι
Τους Φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών Δικαιούχων:
Φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ιδίως:
 Σωματεία
 Ιδρύματα
 Εταιρίες Αστικού Δικαίου
 Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς τους

Ενεχυροδανειστήρια ξεφυτρώνουν παντού!


"Χρυσές"... δουλειές για τα ενεχυροδανειστήρια λόγω της κρίσης
Τα χρέη στις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια, το πάθος του τζόγου, τα προβλήματα υγείας, ακόμη και η κάλυψη των καθημερινών αναγκών όπως η σίτιση, καμιά φορά αναγκάζουν τους πολίτες να βγάλουν στο «σφυρί» αγαπημένα τους αντικείμενα, γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταφύγουν σε τραπεζικό δανεισμό.

Πρόταση του ΤΠΔΥ για μείωση του εφάπαξ έως 30% και επιβολή εισφοράς στο σύνολο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων


 Σύμφωνα με  αποκλειστικό  δημοσίευμα, του "Αδέσμευτου Τύπου" η διοίκηση του ταμείου ΤΠΔΥ ενόψει μάλιστα των κρίσιμων αποφάσεων που αναμένονται από την τρόικα αλλά και από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ως προς τη διάσωση του Ταμείου από μια βέβαιη χρεοκοπία προτείνει: 

Η ιστορία των μνημονιακών περικοπών για τους μισθωτούς


Το μεγάλο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις
ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΓΙΑ 1.000.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ 1.700.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

 Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Η λαίλαπα του Μνημονίου ακούμπησε πρώτα μισθούς, συντάξεις, Δώρα εορτών και επιδόματα θερινής αδείας, αφήνοντας «στήλη άλατος» εργαζόμενους και συνταξιούχους, που μέσα σε μια νύχτα βίωσαν τη δραστική μείωση των αποδοχών τους.

Η μεγαλύτερη αύξηση των ανέργων στην ΕΕ καταγράφηκε στην Ελλάδα και την Βουλγαρία


Ανταποκριτής του Balkans.com Business News 

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat η Ελλάδα και η Βουλγαρία δέχτηκαν το μεγαλύτερο κύμα ανεργίας τον Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με την Eurostat η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν  9,9% το Μάρτιο του 2011, παραμένοντας αμετάβλητη  σε σύγκριση με το Φεβρουάριο.

Παντρεμένη με έναν άνεργο Η οικονομική κρίση φέρνει ανατροπές στις οικογενειακές σχέσεις



Παντρεμένη με έναν άνεργο

 Ολο και περισσότεροι άνεργοι άνδρες ξεπροβοδίζουν κάθε πρωί τις εργαζόμενες συζύγους τους. Δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσεις. Φτάνει μόνο να δεις πόσοι μπαμπάδες παραλαμβάνουν πλέον τα παιδιά από το σχολικό. Για την πλειονότητα το θέμα είναι τόσο ευαίσθητο που αρνούνται ακόμη και να μιλήσουν γι΄ αυτό. Αλλοι επειδή το θεωρούν ταμπού, κάποιοι επειδή μια τέτοια εξομολόγηση δεν θα λειτουργήσει ιδιαίτερα ευεργετικά στο βιογραφικό τους, πολλοί επειδή βρίσκονται σε εξαιρετικά κακή ψυχολογική κατάσταση.