oaednews

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Θέσεις εκπαιδευτών ενήλικων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενήλικων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης –Νέα Φάση»
 
Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους Εκπαιδευτές Ενηλίκων ότι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) η  Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενήλικων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης –Νέα Φάση»  στο παρακάτω link:
https://www.inedivim.gr/ανακοινώσεις/θέσεις-εκπαιδευτών-ενηλίκων-στα-κέντρα-διά-βίου-μάθησης-νεα-φαση-πρόσκληση-εκδήλωσης

Πως θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν την 28η Οκτωβρίου

Φέτος η εορτή της 28ης Οκτωβρίου συμπίπτει με ημέρα Κυριακή, η οποία είναι από το νόμο ημέρα υποχρεωτικής εβδομαδιαίας ανάπαυσης των εργαζομένων κατά την οποία απαγορεύεται η απασχόλησή τους και η λειτουργία των επιχειρήσεων.
Η αμοιβή των εργαζομένων που ενδεχόμενα απασχοληθούν την 28η Οκτωβρίου 2018, στις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες, διαμορφώνεται ως εξής:

Προκήρυξη που αφορά προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας εκατό δεκαοκτώ (118) θέσεων τακτικού προσωπικού

ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις σε δήμους με την προκήρυξη 10Κ/2018 - Απο τη Δευτέρα 29/10 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο asep.gr. Δείτε την προκήρυξη και πως θα κάνετε αίτηση.
Ξεκινούν οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ: Από το ΑΣΕΠ έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε η 10Κ/2018 Προκήρυξη που αφορά προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας εκατό δεκαοκτώ (118) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού (Υπουργείο Εσωτερικών).
Το ΦΕΚ της προκήρυξης του ΑΣΕΠ μπορείτε να το δείτε εδώενώ διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

ΕΛΛΑΔΑ Πρόγραμμα απασχόλησης 6.000 άνεργων πτυχιούχων

Το δρόμο για προσλήψεις 6.000 πτυχιούχων ΤΕΙ-ΑΕΙ με μισθούς τουλάχιστον έως 1.200 ευρώ, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανοίγει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Πρόκειται για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας.

Απόφαση "σταθμός" του Δικαστηρίου της ΕΕ για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

Το Δικαστήριο της ΕΕ εξέδωσε  διευκρινίσεις σχετικά με τη μετατροπή ή μη συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, τονίζοντας ότι κανένας κλάδος εργαζομένων δεν μπορεί να εξαιρείται, με εθνική ρύθμιση, από την προστασία της κατάχρησης σύναψης διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Το Δικαστήριο ξεκαθαρίζει ότι αν δεν προβλέπεται η αυτόματη μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου, τότε πρέπει ο εθνικός νομοθέτης να εισαγάγει άλλο αποτελεσματικό μέτρο για την αποτροπή της κατάχρησης από τους εργοδότες.Συγκεκριμένα, τo Δικαστήριο της ΕΕ (ΔΕΕ) έκρινε σήμερα ότι ο αποκλεισμός των εργαζομένων σε ιδρύματα "λυρικής τέχνης και συμφωνικής μουσικής" από την προστασία έναντι της καταχρήσεως των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου είναι "παράνομος και καταχρηστικός", εξετάζοντας υπόθεση χορεύτριας στο μπαλέτο της Ρώμης που έπειτα από διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ζήτησε η σύμβασή της να μετατραπεί σε αορίστου.

Προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, 2.300 ανέργων σε Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας από τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 2.300 ανέργων σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων (Γ΄ κύκλος).
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ οι προσλήψεις αφορούν όλη τη χώρα.

Δάνεια μέχρι €25.000 χωρίς εξασφαλίσεις! Πώς θα δίνονται

Δάνεια ύψους μέχρι και 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις και με διάρκεια αποπληρωμής έως 10 χρόνια, θα είναι σύντομα πραγματικότητα!
Τα δάνεια θα μπορούν να λαμβάνουν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, οι νέοι επιχειρηματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και φυσικά πρόσωπα.