oaednews

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Χανιά / 40 μήνες φυλακή σε εργοδότη – Εκβίαζε εργαζόμενους και τους έπαιρνε πίσω τον μισθό

Την υπόθεση προώθησε στη δικαιοσύνη το Εργατικό Κέντρο Χανίων, ύστερα από έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων που έλαβε

Σε 40 μήνες φυλάκιση για εκβιασμό εργαζομένων κατ’ εξακολούθηση καταδικάστηκε εργοδότης, χθες Δευτέρα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, ύστερα από πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων.

Οι μισοί σχεδόν συνταξιούχοι (1.142.156 ή 46,3%) με σύνταξη έως 700 € μεικτά (658 € καθαρά)!!

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας για τον μήνα Αύγουστο 2021, που δημοσιεύθηκαν σήμερα.


Τα ευρήματα του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» της ΗΔΙΚΑ αποτελούν και αποστομωτική απάντηση στους δανειστές και τους Έλληνες μνημονιακούς πολιτικούς και επιστήμονες, που ακόμη και σήμερα επιμένουν ότι στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν υψηλές κατά μέσο όρο συντάξεις. Η γενικευμένη «συνταξιοδοτική φτώχεια»  είναι συνέπεια των μνημονιακών περικοπών, καθώς και της απαγόρευσης τής αύξησης των συντάξεων («πάγωμα» αυξήσεων) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τον ν. 4475/2017 (άρθρο 3) που παραμένει ακόμη σε ισχύ.

Ποιον ενοχλεί άραγε η τριμερής στον ΟΑΕΔ

 Ο διοικητής του Οργανισμού φέρεται να προτείνει την κατάργηση της εκπροσώπησης των κοινωνικών εταίρων στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ με το σκεπτικό ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να δημιουργήσει συμμαχίες και να εμποδίσει τις "αναγκαίες μεταρρυθμίσεις"

Όπου μεταρρυθμίσεις βλέπε πακέτο άνω του ενός δισ ευρώ που θα διαχειριστεί ο ΟΑΕΔ από το ταμείο Ανάκαμψης  

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε σημερινό δημοσίευμα της ΕφΣυν

είναι αλήθεια πως αυτή η Κυβέρνηση μισεί τα συλλογικά όργανα σε όλα τα επίπεδα...

Στήριξη του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ΔΟΕ – ΟΛΜΕ - ΟΙΕΛΕ

 

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:30, στα Προπύλαια

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές ανακοινώσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:30, στα Προπύλαια, με κυρίαρχο αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν, χαρακτηριστικά, τα εξής για την κατάσταση στα σχολεία:

Αναδρομικά συνταξιούχων: Κρίσιμη μέρα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για 300.000 δικαιούχους

 Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά που διεκδικούν οι περίπου 300.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις τους κύριες και επικουρικές για την τριετία 2015-2018, τα «κομμένα» δώρα, αλλά και την επιστροφή αναδρομικά από το 2017 των κρατήσεων της εισφοράς αλληλεγγύης.