oaednews

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το παιδί που το έλεγαν Μίσος






Στις πόσες σφαίρες παίρνω την ιθαγένεια;

Όλα ήταν κανονισμένα από την αρχή. Ήμασταν συνεπείς στο ραντεβού μας με τη μοίρα.

Οχι ακατόρθωτο!


Πρόγραμμα για οικογένειες χωρίς εργαζόμενο απο το ΕΣΠΑ


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συμμετείχε στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που συζητήθηκαν εκτενώς στην τρίωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό.

Απεργία διότι

Απεργία διότιΕως το 2015 περί τους 25.000 τραπεζοϋπαλλήλους θα έχουν απολυθεί. Οι τράπεζες επανακεφαλαιοποιούνται, συγχωνεύονται, δυναμώνουν, πλουτίζουν, ετοιμάζονται για την «επόμενη μέρα» και ακριβώς για αυτό θα απολύσουν 25.000 τραπεζοϋπαλλήλους!
Εσύ, αγαπητέ μου τραπεζοϋπάλληλε που δεν θα απεργήσεις αύριο, γιατί θα το κάνεις; Επειδή ελπίζεις ότι δεν θα είσαι ένας απ’ τους 25.000 προγραμμένους; Εσύ που θα πας αύριο στη «δουλίτσα σου», τι λες μέσα σου; άσε να τη σκαπουλάρουμε σήμερα κι αύριο έχει ο θεός;
Πόσο μακριά νομίζεις ότι μπορεί να φτάσει έτσι η ζωή σου; κι αν η δική σου ζωή τη γλιτώσει, με τους συναδέλφους σου γύρω σου να πέφτουν, τι ζωή θα ’ναι; Μια ζωή που θα εκτιμήσει το παιδί σου, όταν διαπιστώσει ότι η δική σου αδράνεια  και υποταγή αιχμαλώτισε κι ακύρωσε τις δικές του προοπτικές και τα δικά του όνειρα;

Τούτη τη φορά μη με απογοητεύσεις...

Άκουσε αυτό που έχω να σου πω γιέ μου. Εγώ αύριο θα είμαι και πάλι στο δρόμο. Στον αγώνα. Όχι γιά μένα. Γιά σένα θα βρίσκομαι στο δρόμο. Γιά σένα και γιά τα παιδιά σου. Εγώ δεν έχω πιά να περιμένω τίποτα. Ένα μόνο με νοιάζει.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ·: Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
Το Δ.Σ. της ΠΕΥ ΟΑΕΔ σας καλεί  όλους να συμμετάσχετε στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου 2013. Σας καλούμε όλους δίπλα μας στον αγώνα, προκειμένου να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να μας καθηλώσουν στα γραφειάκια μας και να μας κλείσουν στο καβούκι μας, σε όσους μας θεωρούν «ανακυκλώσιμο» είδος.

Αποκλειστικά στο oaednews: Ολόκληρο το σχεδιο νόμου για εργασιακά- ΟΑΕΔ-ΣΕΠΕ


Ακολουθεί ολόκληρο το σχέδιο νόμου για εργασιακά-ΟΑΕΔ-ΣΕΠΕ. Τα άρθρα 27-37 αναφέρονται στον ΟΑΕΔ.


ΣΧΕ∆ΙΟ ΝΟΜΟΥ
«Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας
και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και
Πρόνοιας»

Ξανά στη «μέγγενη» οι μισθοί

Στη «μέγγενη» της εφαρμογής του μνημονίου τίθενται εκ νέου οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί του αντιθέτου. Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργου, όπως και οι «διευκρινίσεις» του αντιπροέδρου και επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ολι Ρεν, κατ' ουσίαν άνοιξαν το θέμα των αμοιβών στην Ελλάδα, προαναγγέλλοντας μια μακρά περίοδο - άνω του έτους - δραματικών αλλαγών και πιέσεων των κατώτατων αλλά και των κλαδικών μισθών.