oaednews

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Ο πονηρούλης Υπουργός κος Χατζηδάκης

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-6973309354

FAX. 2109924316

e-mail: omosp.ypal@oaed.gr

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr



Αρ.Πρωτ 630/13-04-2023




Θέμα: ‘’Ο πονηρούλης ο κ. Υπουργός’’



Σε δημόσια ανάρτηση του αναρωτιέται για άλλη μια φορά ο κ. Χατζηδάκης αν με τον δικό του νόμο επιβάλλονται ποινές στους ανέργους! Αναρωτιέται και απορεί γιατί οι συνδικαλιστές προκήρυξαν απεργία για τη μη επιβολή ποινών στους ανέργους, αντί, όπως γράφει, για την υπεράσπιση των δικών τους εργασιακών δικαιωμάτων! Ω, τι τιμή!!! Μας το είχε πει ο κ. Υπουργός και σε κατ' ιδίαν συνάντηση, ακόμα πιο κυνικά! Μας είχε πει: "Γιατί αντιδράτε; αφού οι ποινές αφορούν τους ανέργους!!!

Ε, που να καταλάβετε κ. Υπουργέ, ψιλά γράμματα για σας η υπεράσπιση του συνόλου της κοινωνίας. Η δουλειά σας είναι να δημιουργείτε διαχωρισμούς. Δεν θέλετε, προφανώς, μια κοινωνία αλληλέγγυα και ενωμένη  και γι' αυτό σας ενοχλεί και η δράση της Ομοσπονδίας μας. Όμως κ. Υπουργέ κι όταν διεκδικούμε καλύτερους μισθούς και καλλίτερες συνθήκες εργασίας πάλι στα δικαστήρια μας πηγαίνετε γιατί προφανώς πιστεύετε πως μόνο εσείς έχετε δίκιο, ότι πείτε εσείς και τέλος.

Για το ζήτημα των ποινών στους ανέργους εμφανίζεστε κ. Υπουργέ ως κουτοπονηράκης και όχι ως Χατζηδάκης. Ποινές που εσείς εισηγηθήκατε και ψηφίσατε, φαίνεται να τις αγνοείται. Ίσως γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε πως δεν είναι όλες οι δουλειές όπως αυτές της τάξεως σας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πως δεν είναι όλες οι δουλειές, δουλειές υπουργικών θώκων. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε γιατί δεν έχετε εργαστεί ποτέ, όπως έχετε δηλώσει!

Πάμε πάλι στο δια ταύτα: Δεν είναι ποινή κ. Υπουργέ να διαγράφεις τον άνεργο για 2 ολόκληρα χρόνια από μια δημόσια Υπηρεσία, να του απαγορεύεις να λάβει οποιοδήποτε επίδομα ανεργίας για το οποίο μάλιστα έχει πληρώσει εισφορές, επειδή η δουλειά που του προτείναμε μπορεί να είναι δουλεία; Την αλλαγή τόνου την προσέξατε κ. Υπουργέ; Άλλο δουλειά και άλλο δουλεία.

Δεν είναι ποινή κ. Υπουργέ να διαγράφετε τον άνεργο επειδή απέτυχε στις εξετάσεις πιστοποίησης της κατάρτισης;

Το να αποκρύβετε επιμελώς τα σημαντικά από τον δημόσιο διάλογο (δύο χρόνια διαγραφή, εξορία δηλαδή) είναι κουτοπονηριά και όχι άσκηση πολιτικής. Ο συνδικαλισμός κ. Υπουργέ δεν είναι επαγγελματική αποκατάσταση, όπως βλέπετε ίσως εσείς τη δική σας εργασία στα διάφορα Υπουργεία. Ο συνδικαλισμός είναι αγώνας από την κοινωνία για την κοινωνία. Δεν είμαστε ‘’παρτάκηδες’’ και δεν τσιμπάμε σε κοινωνικούς αυτοματισμούς, όπως θα σας βόλευε. Εμείς είμαστε ο λαός και ο λαός δεν κομματιάζεται σε μικρόκοσμους. Όσο χτυπάτε την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, εμείς, που κάθε μέρα την κοιτάμε στα μάτια, όχι πίσω από ιλουστρασιόν υπουργικά γραφεία, αλλά από αγκομαχούντα υπαλληλικά γκισέ, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτή, για εμάς, για όλους!

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, κ. Υπουργέ, για να μην απορείτε, ότι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κοινωνία ολόκληρη, για έναν ΟΑΕΔ αποκούμπι των ανέργων, όσο κι αν σας ενοχλεί!

Τέλος, κ. Υπουργέ, μπορεί η απεργία να κρίθηκε παράνομη (όχι καταχρηστική) γιατί το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίσατε είναι απεργοκτόνο, όμως οι αγώνες για μια καλλίτερη κοινωνία είναι πάντα νόμιμοι και ηθικοί! Δύσκολο να το καταλάβετε ή μήπως δεν σας βολεύει;



 Ο Πρόεδρος  Μακράκης Γεώργιος                                                  Ο Ταμίας Τηλιγάδας Κωνσταντίνος