oaednews

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 160 ατόμων στο Υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ

Στην πρόσληψη 160 ατόμων σε υπηρεσίες καθαριότητας προχωρούν το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ μέσω ΑΣΕΠ. Ποιες περιοχές αφορά. 

Α) Το υπουργείο Οικονομικών, ανακοινώνει την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 60 ατόμων για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που εδρεύουν στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας Σερρών, Ξάνθης, Κοζάνης, Ηρακλείου και Λέσβου.

Δελτίο Τύπου της Αγωνιστικής Ενωτικής Συνεργασίας Πελ/νήσου και Δυτικής Ελλάδας

 Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία http://protovoulia-oaed.blogspot.com Πάτρα 21-12-2020 

    Με τα προβλήματα των συναδέλφων να είναι πολλά, την πίεση να έχει χτυπήσει κόκκινο στα ΚΠΑ και την Διοίκηση να στέλνει χρονικά τελεσίγραφα το ένα μετά το άλλο, μέσα στο Νοέμβριο, η πλειοψηφούσα παράταξη του Συλλόγου και ο πρόεδρος δεν έλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει το ΔΣ του συλλόγου, ούτε μία φορά μέσα στο Νοέμβριο, όπως επιτάσσει το καταστατικό! Οι εγκύκλιοι για τηλεργασία άργησαν να εφαρμοστούν σε τοπικό επίπεδο, ο Σύλλογος πουθενά να πιέσει για την εφαρμογή μέτρων προστασίας μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.

 Το νομοσχέδιο για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ψηφιζόταν και αφού τέθηκε σαν θέμα συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο ούτε καν ένα δελτίο τύπου δεν βγήκε, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης (ΔΑΚΕ) , προφανώς διότι οι απόψεις της ΔΑΚΕ που συμπτωματικά ταυτίζονται με τις θέσεις της κυβέρνησης, περί δήθεν αναπτυξιακού μέτρου δεν τυγχάνουν της αποδοχής των συναδέλφων και φοβούνται μήπως εκτεθούν. Το να κρύβεις όμως το πρόβλημα κάτω από το χαλί για να πλέξεις το εγκώμιο μιας κυβέρνησης, είναι συνδικαλιστική κατάντια! 

Είναι λογικό βέβαια να μην υπάρχει χρόνος και διάθεση, έστω σύγκλισης του Διοικητικού Συμβουλίου από τον αρμόδιο κατά το καταστατικό της Ένωσής μας, μιας και τώρα ανέλαβε αυξημένα καθήκοντα προϊσταμένου με την προτροπή και τις ευλογίες της διοίκησης… Θα ήταν προτιμότερο και για τον ίδιο και για τον σύλλογο να υποβάλει την παραίτησή του στο Δ.Σ. και να αφήσει τον χώρο και τον χρόνο σε όποιον έχει την διάθεση και την θέληση, να ασχοληθεί με τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους Το μέγεθος της αδιαφορίας του αποδείχθηκε με το τελευταίο mail που μας απέστειλε στις 15/12, τελευταία στιγμή δηλαδή, όταν θυμήθηκε ότι δεν έχει προβεί σε ενέργειες όσον αφορά τα δώρα των παιδιών των συναδέλφων για τα Χριστούγεννα εγκαίρως, αναφέροντας ότι τώρα, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, δεν βρίσκει λύση για να αποσταλούν τα δώρα! Δεν ξεχνάμε και την περσινή χρονιά, χωρίς ιδιαίτερες συνθήκες , όπου πάλι δεν είχε προγραμματίσει τις ενέργειές του εγκαίρως και λίγο έλειψε οι δωροεπιταγές των παιδιών να παραληφθούν μετά τις εορτές! 

Εμείς ως παράταξη συνεχίζουμε με σοβαρότητα και συνέπεια να καταθέτουμε προτάσεις προς όφελος όλων των συναδέλφων χωρίς διακρίσεις : 

- Απαιτούμε τη δωρεάν διενέργεια rapid τεστ σε όλους τους συναδέλφους στις Υπηρεσίες όπου εμφανίζονται κρούσματα και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου (κλείσιμο υπηρεσιών και απολύμανση κλπ). 

- Απαιτούμε την αποστολή σαφών οδηγιών και διευκρινίσεων για τα προγράμματα απασχόλησης και τα θέματα ασφάλισης εγκαίρως και όχι εκ των υστέρων, προ της λήξεως των σχετικών προθεσμιών, υπό την ασφυκτική πίεση. 

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοι που έχουν φιλότιμο και κοινωνικές ευαισθησίες, να αποτελούν μονίμως τον σάκο του μποξ! - Απαιτούμε ένα Οργανισμό αξιόπιστο με προγραμματισμό και έγκαιρες λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων και ανέργων, με προσωπικό καταρτισμένο και αξιοκρατικά τοποθετημένο με βάση τα τυπικά του προσόντα. 

Αρκετά έχει εκτεθεί ο Οργανισμός με τις πρόσφατες κραυγαλέες τοποθετήσεις ατόμων σε θέσεις ευθύνης με μόνο κριτήριο τις πολιτικές τους τοποθετήσεις… Το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο και για «να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»!

Μόνο με την αλλαγή της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου στις επόμενες εκλογές υπάρχει ελπίδα. Η απόφαση είναι στα δικά σας χέρια, συνάδελφοι.

Τροπολογία για Προσθήκη στο άρθρο 77 «Παραίτηση από τα ένδικα μέσα e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ»

 Τροπολογίες Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. και Βουλευτή Βόρειου Τομέα (Β1’) Αθηνών για την παράταση απαλλαγής από την φαρμακευτική δαπάνη για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ και την παραίτηση από τα ένδικα μέσα του ΟΑΕΔ

 

Τροπολογίες στο Επείγον σ/ν του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας Υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού covid 19, την ενίσχυση των ΜΜΜ την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, την ρύθμιση των οφειλών προς τους ΟΤΑ και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για την παράταση απαλλαγής από τη φαρμακευτική δαπάνη για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ και για την παραίτηση από τα ένδικα μέσα του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα:

- Προτείνεται η παράταση για ένα έτος, έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, της πλήρους απαλλαγής από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όλους όσοι στερήθηκαν οριστικά την παροχή του Ε.Κ.Α.Σ. με ημερομηνία οριστικής κατάργησής του την 31η.12.2019 ως αντισταθμιστικό μέτρο, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της πανδημίας και της κοινωνικής κρίσης.

- Προτείνεται, για λόγους ίσης μεταχείρισης με την προβλεπόμενη παραίτηση από ένδικα μέσα που αφορά εργαζομένους στον e-ΕΦΚΑ, να υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη για τον ΟΑΕΔ, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες του Οργανισμού και προκειμένου να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα για 135 εργαζομένους που εργάζονται πολλά χρόνια και έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

 

Επισυνάπτονται τα πλήρη κείμενα των τροπολογιών.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

στο Επείγον σ/ν Υπουργείου Υγείας

«Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας Υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού covid 19, την ενίσχυση των ΜΜΜ την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, την ρύθμιση των οφειλών προς τους ΟΤΑ και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις»

Θέμα: Προσθήκη στο άρθρο 77 «Παραίτηση από τα ένδικα μέσα e-ΕΦΚΑ και  ΟΑΕΔ»

Καταγγελία της απαράδεκτης πολιτικής απόφασης μετακίνησης του Προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

 

Ημερομηνία: 21/12/2020
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία της απαράδεκτης πολιτικής απόφασης μετακίνησης του Προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Να ανακληθεί άμεσα η αναίτια και εκδικητική μετακίνηση.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο προκειμένου να κρύψει την παταγώδη αποτυχία της να διαχειριστεί την πανδημία ξεπερνά κάθε όριο με την τιμωρητική μετακίνηση του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία». Παράλληλα, σε πολλά νοσοκομεία κινεί διαδικασίες ΕΔΕ και πειθαρχικών μέτρων ενάντια στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών.