oaednews

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Εως τις 15 Ιανουαρίου οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Έως τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει οι υπηρεσίες του Δημοσίου να ετοιμάσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Νέος τρόπος απόλυσης :Επεκτείνεται ο έλεγχος σε ΟΛΟΥΣ τους Δημοσίους Υπαλλήλους-Μητσοτάκης ο ελεγκτής

Σε πλήρη έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των δημοσίων υπαλλήλων θα προβούν οι αρμόδιοι Προϊστάμενοι Διοικητικού - Προσωπικού, μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. 

Ανακοίνωση συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου για επίδομα ανεργίας

Η έλλειψη προσωπικού στον ΟΑΕΔ απειλεί να αφήσει χωρίς επίδοματα χιλιάδες ανέργους...

"Η αύξηση της Ανεργίας, η μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων όπως αυτή της κοινωφελούς εργασίας, των αρμοδιοτήτων της πρώην Εργατικής Εστίας  και της Εργατικής Κατοικίας έφερε τεράστιο φόρτο εργασίας  στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ και έτσι δεν βγαίνουν  έγκαιρα αποφάσεις για την πληρωμή των ανέργων. Συγκεκριμένα μόνο στον ΟΑΕΔ της Αλικαρνασσού σήμερα υπάρχουν δύο χιλιάδες φάκελοι χωρίς καν να έχουν  ανοικτοί.  

Το απαράδεκτο της διαγραφής από τα μητρώα ανέργων σε περίπτωση μη αποδοχής της θέσης για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα

παράδειγμα 2, καταγγελία άνεργης
Εγώ μένω στην αλεξανδρούπολη..έκανα την αίτηση , μετα από πολύ κόπο γιατί το συστημα κολλούσε απίστευτα και πολλές φορές έβγαζε φορείς που δεν είχα καν επιλέξει. όταν βγήκανε τα προσωρινά αποτελέσματα, (για τις 27,000 θέσεις) με λύπη μου διαπίστωσα ότι προσλήφθηκα στην ... ΚΑΒΑΛΑ..

Το απαράδεκτο της διαγραφής από τα μητρώα ανέργων σε περίπτωση μη αποδοχής της θέσης για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα

 παράδειγμα 1ο- καταγγελία άνεργης  

Αν ισχύσει η διαγραφή από τα μητρώα ανέργων όσων δεν αποδέχτηκαν θέση εργασίας σύμφωνα με την προκύρηξη 10.000 θέσεων κοινωφελούς απασχόλησης ΥΕ θα δημιουργηθεί μεγάλο θέμα. Η προκύρηξη δεν ανέφερε τίποτα τέτοιο. Μόνο τη διαγραφή από τους οριστικούς πίνακες κατάταξης. Προσωπικά:
1. Έκανα αίτηση και για τις δύο προκυρήξεις των 10.000 θέσεων ΥΕ και των 28.000 περίπου θέσεων ΔΕ-ΠΕ .Αποκλείστηκα από τον πίνακα κατάταξης στη δεύτερη προκύρηξη των περίπου 28.000 θέσεων ΔΕ - ΠΕ, επειδή ήμουν "επιτυχούσα" στην προηγούμενη προκύρηξη των 10.000 θέσεων ΥΕ χωρίς αυτό να προκύπτει από τους πίνακες που δημοσιεύτηκαν. Δυστυχώς έλειπα στην επαρχία όπου δεν είχα πρόβαση στο internet και δεν μπόρεσα να πληροφορηθώ άμεσα για την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων ΔΕ-
ΠΕ ώστε να κάνω εγκαίρως ένσταση.