oaednews

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Συναυλία αγώνα και αλληλεγγύης

Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, οι υγειονομικοί, οι υπάλληλοι των Υπουργείων Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Εργασίας, το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα , αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, στη διάλυση και την παραχώρηση των Δημόσιων και Κοινωνικών Υπηρεσιών στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Στολίσκος διαμαρτυρίας από τα Χανιά θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το Cape Ray

Το πλοίο Cape Ray που βρίσκεται ανοιχτά της Κρήτης, θα επιχειρήσει να προσεγγίσει σήμερα στολίσκος διαμαρτυρίας για την υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Στην αποστολή που ξεκινά από τα Χανιά στις 14.00 θα συμμετέχουν τρία σκάφη, δύο ιστιοφόρα,  το «Άγιος Νικόλαος», το καϊκι της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», όπου θα επιβιβαστούν περίπου 30 εθελοντές,  καπετάνιοι,  δημοσιογράφοι,  γιατροί, Ιταλοί συναγωνιστές από το συντονιστικό της Καλαβρίας.
Πολίτες και επισκέπτες από τα Χανιά, και όχι μόνο, καλούνται να βρίσκονται εκεί για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην αποστολή, όπως και όλα τα σκάφη, αλιευτικά, σκάφη αναψυχής, φουσκωτά, ιστιοπλοϊκά, για να συνοδεύσουν τα σκάφη της αποστολής για κάποια μίλια.

Σημειώνεται ότι το Cape Ray και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν πλέουν με σβηστούς ασυρμάτους ώστε να μη μπορούν να εντοπιστούν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ: Παναττική Στάση Εργασίας 28/7/2014 από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου

   Παναττική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο τη Δευτέρα 28/7 από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου  

                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τον επίμονο και ενωτικό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, οι οποίοι με την καθολική και μαζική συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης», δηλώνουν με σαφήνεια ότι δεν θα επιτρέψουν την επιχειρούμενη απορρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, την προωθούμενη διάλυση των Δημοσίων και Κοινωνικών Υπηρεσιών, την αφαίρεση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου και μεταφορά τους στον ιδιωτικό τομέα, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που προωθούνται από την κυβέρνηση με μανδύα το σύστημα «αξιολόγησης», την συνέχιση της πολιτικής των διαθεσιμοτήτων και των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, τις νέες μειώσεις μισθών από Σεπτέμβρη.