oaednews

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΥ ΟΑΕΔ:Ψήφισμα Συμπαράστασης στην ΠΝΟ -Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία



Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταδικάζει με τον πιο  απερίφραστο τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών απεργών. Τέτοιου είδους αποφάσεις στρέφονται κατά το σύνολο των εργαζομένων, κατά το σύνολο της κοινωνίας.

Εκτακτο: Παναττικη 24ωρη απεργία συμπαράσταση στους Ναυτεργατες

Καταγγελία της Κυβέρνησης για την επιστράτευση των ναυτεργατών - Κήρυξη 24ωρης Παναττικής Απεργίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.

Αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών της 1ης Φεβρουαρίου



 Για την ΠΕΥ ΟΑΕΔ  Ψήφισαν: 629,
  Άκυρα:6 ,  Λευκά : 17,  Έγκυρα 606

Έλαβαν:

1η Παράταξη:    Συμμετοχή - Ενότητα- Δράση

 ψήφοι:  192 έδρες 3

Εκλέγονται:

1) Μακράκης Γεώργιος :  ψήφοι   150
2) Ανάγνου Νικόλαος     :  ψήφοι    77
3) Λάτση Χάιδω             :  ψήφοι    74

Αναπληρωματικοί:

Τσίγας Γεώργιος   
Καπετανόπουλος Πέτρος
Καραούλης Γεώργιος

Παροχές ασθενείας στους άνεργους

«Κάλυψη» για παροχές ασθενείας με δαπάνη του ΟΑΕΔ (θα καταβάλλει μηνιαία εισφορά 6,45% επί του κατώτατου ημερομισθίου) θα έχουν οι άνεργοι ηλικίας 29 έως 55 ετών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2014. Την παράταση της ασφαλιστικής «κάλυψης» (που έληξε στις 31/12/2012) προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, «λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της μακροχρόνιας ανεργίας σε πολλούς τομείς και κλάδους της οικονομίας».

Προς επίλυση οδεύει το θέμα της εγγραφής των γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Προς επίλυση οδεύει το θέμα της εγγραφής των 100.000 γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, που ανέδειξε χθες η «Ε», αλλά με τον οργανισμό να δηλώνει «αδυναμία καταβολής επιδόματος» και να ρίχνει το σχετικό «μπαλάκι» στα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΤΑΑ.

Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου, για την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ.

Τον ενταφιασμό της στεγαστικής πολιτικής και των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, που ασκούσαν οι καταργημένοι οργανισμοί