oaednews

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή - Διαμαρτυρια για την Ηλεκτρονική Ανανέωση της Κάρτας Ανεργίας

Πριν λίγες μέρες δέχθηκα μια επιστολή από μια κυρία η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Υπηρεσία που εργάζομαι. Φαντάζομαι στους περισσότερους από όσους εκδίδουν κάρτες ανεργίας και κλειδάριθμο τα όσα γράφονται δεν είναι ξένα. Παραθέτω αυτούσια την επιστολή:


"Είμαι 43 χρονών, μητέρα δύο παιδιών και είμαι γραμμένη στον ΟΑΕΔ εδώ και δύο χρόνια. Αν και μέχρι σήμερα, η κάρτα ανεργίας δε μου έχει προσφέρει πολλά πράγματα την ανανεώνω κάθε τρίμηνο.
Πριν λίγο καιρό, οι υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. με ενημέρωσαν ότι αλλάζει το σύστημα για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας. Μου έδωσαν κάποιους κωδικούς και μου είπαν ότι θα πρέπει να ανανεώσω την κάρτα ανεργίας από το σπίτι μου. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο αν ήξερα να το κάνω και φυσικά αν είχα ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Εξήγησα στους υπαλλήλους ότι δεν έχω άλλη επιλογή. Γιατί θα πρέπει να υποχρεωθώ σε γνωστούς και συγγενείς ώστε να μου ανανεώσουν την κάρτα; Μια άλλη σκέψη είναι να πάω στον λογιστή αλλά πολύ πιθανόν να χρειαστεί να τον πληρώσω…
Δεν το σκέφτηκαν αυτό οι υπεύθυνοι;
Μήπως πιστεύουν ότι όλοι γνωρίζουμε αλλά και έχουμε σπίτι μας υπολογιστές;
Ή μήπως ο στόχος είναι να διαγραφούν οι κάρτες ανεργίας και έτσι να φαίνονται λιγότεροι οι άνεργοι; 
Συζητώντας το με διάφορους γνωστούς της δικής μου αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας μου είπαν ότι αντιμετωπίζουν και αυτοί το ίδιο πρόβλημα. Θα ήθελα αν αυτό είναι δυνατό να εξετάσετε την περίπτωση εναλλακτικής λύσης για όσους δεν έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία
 Μια άνεργη"
 

Υπουργείο Εργασίας: Πρώτο δείγμα γραφής θετικό .




Κάτι φαίνεται να αλλάζει στο υπουργείο Εργασίας.