oaednews

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΜΕΤΑ ΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΙ;

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

ΜΕΤΑ ΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΙ;                        

                                                                                                                            21 Δεκεμβρίου 2021

                                                              ΕΝΑ ΧΡΌΝΟ ΜΕΤΑ  ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ 4763/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το συνέδριο της ΟΕΛ ανέδειξε με την ψήφο του κλάδου μας νέους συσχετισμούς στο Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ., με 6 μέλη από την ΔΑΚΕ και 3 από την Αγωνιστική Συσπείρωση.

Σε όλη τη διάρκεια των διαδικασιών προς το Συνέδριο τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων σωματείων όσο και στο συνέδριο η παράταξη της ΔΑΚΕ και το Προεδρείο της Ο.Ε.Λ. ζητούσε την ψήφο των συναδέλφων με ένα βασικό επιχείρημα ότι οι νέες ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. σύμφωνα με το νόμο 4763/2020 και την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Μεταγυμνασιακή Επαγγελματική Εκπαίδευση επιπέδου 3. Το επιχείρημα αυτό το βάφτισαν ατυχώς και δίλημμα (ανακοίνωση ΔΑΚΕ 9/12/2021 στο Συνέδριο της ΟΕΛ) και το έβαλαν σε σύγκριση με την πρόταση της παράταξης μας για μεταφορά της Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Και λέμε ατυχώς σε δίλημμα γιατί στα διλήμματα δεν συγκρίνονται βεβαιότητες που πηγάζουν από νόμο με  συνδικαλιστικές προτάσεις προς διεκδίκηση οι οποίες μάλιστα διαστρέβλωθηκαν σκόπιμα.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΉ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΑΧ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΑΧ

Μέχρι σήμερα το Δώρο Χριστουγέννων ή... αυτόφωρο, τι να κάνετε αν δεν πληρωθείτε

 Η πανδημία προκάλεσε αναταράξεις το 2021 στην αγορά εργασίας. Η εκτεταμένη εφαρμογή του μέτρου της αναστολής σύμβασης, για μεγάλο μέρος εργαζομένων, τουλάχιστον κατά το α’ μισό του έτους, προκαλεί ανατροπές και στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Το ίδιο ισχύει και για την μικρότερη σε έκταση, χρήση του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Αλλαγές όμως θα έχουν και οι εποχιακά εργαζόμενοι, για τον ίδιο λόγο. Η ΓΣΕΕ, κωδικοποιεί τι ισχύει για την καταβολή του δώρου, που για όλους τους υπόλοιπους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, πρέπει να πραγματοποιηθεί, το αργότερο έως σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου.

Εργαζόμενοι σε αναστολήΟι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή θα λάβουν το Δώρο Χριστουγέννων από δύο διαφορετικές πηγές:

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ ετοιμάζουν «κάλαντα» στον Χατζηδάκη με 48άωρη απεργία!

  Βασίλης Αγγελόπουλος

«Κάλαντα» εν μέσω απεργίας ετοιμάζονται να ακουστούν στον ΕΦΚΑ. Η προτροπή-απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, να ζητήσει από το διοικητή του Φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή, να αναστείλει όλες τις άδειες για τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων, έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι φαίνονται αποφασισμένοι να οδηγήσουν την κόντρα στα άκρα, προκηρύσσοντας ακόμα και μέσα στις εορταστικές μέρες,  48άωρη πανελλαδική απεργία! Ήδη χθες Δευτέρα, η ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ επέδωσε εξώδικο προς τον κ. Δουφεξή, με το οποίο απαιτεί να μην κάνει πράξη την επιθυμία του πολιτικού του προϊστάμενου. Εξάλλου, οι άδειες που επρόκειτο να ληφθούν αποτελούν εκκρεμότητες από το… 2020! Άρα, ένας λόγος παραπάνω για να χορηγηθούν τώρα, εν μέσω εορτών. Από την απόφαση που θα λάβει ο διοικητής του ΕΦΚΑ, θα κριθεί εν πολλοίς αν στον Φορέα θα κάνουν ήρεμα, ή ταραγμένα Χριστούγεννα.