oaednews

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Δυνατότητα να μην συνυπολογίζεται ο χρόνος ασφάλισης σε φορέα που υπάρχουν οφειλές για συνταξιοδότηση

Την δυνατότητα στους μελλοντικούς συνταξιούχους να μην συνυπολογίσουν χρόνο ασφάλισης σε φορέα που έχουν οφειλές για συνταξιοδότηση δίνει σχετική εγκύκλιος του ΕΦΚΑ.

Αρκεί από 1.1.2017 ο μελλοντικός συνταξιούχος να μην ασφαλίζεται στον ΕΦΚΑ για δραστηριότητα που υπάγεται στην ασφάλιση του αντίστοιχου πρώην φορέα του οποίου δεν επιθυμεί τον συνυπολογισμό του χρόνου.

Online εφαρμογή για καταγγελίες διαφθοράς σε ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ

Συγκεκριμένη ιστοσελίδα άνοιξε για τις καταγγελίες που έχουν να κάνουν κυρίως με την διαφθορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα http://kataggelies.gsac.gov.gr/index.php όπου οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν καταγγελίες τόσο για για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όσο και καταγγελίες άλλου τύπου. Τα τηλέφωνα καταγγελιών είναι λίγο πολύ δύσκολο να τα βρει κάποιος ορισμένες φορές.
Τα dikaiologitika.gr σας δίνουν σήμερα οδηγίες για το πως μπορεί να κάνει κάποιος μια καταγγελία.
Περιπτώσεις διαφθοράς

ΟΑΕΔ: Σε ισχύ το πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας για πρώην εργαζομένους

Σε εφαρμογή τίθεται το πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας εν όψει συνταξιοδότησης πρώην εργαζομένων της επιχείρησης «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.»