oaednews

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ανακαλύπτοντας τη διαφθορά.. .


γράφει ο Γ. Μακράκης

Τον τελευταίο καιρό, εκτός από το σοκ των αλλαγών που επέβαλαν  στη ζωή μας, μέσα από την κάθε είδους μείωση των εισοδημάτων και της ποιότητας ζωής μας (όρος ανύπαρκτος πια) σοκαριζόμαστε και από τη διαφθορά  που δήθεν «ανακαλύπτουμε» και αποκαλύπτουμε στη δημόσια διοίκηση.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να κάνει τις απολύσεις από το Δημόσιο

Προειδοποίηση από τον Π. Τόμσεν μέσω της «Κ»
Τι αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ

«Ακόμη και αν βελτιωθεί η είσπραξη φόρων, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τα δύσκολα προβλήματα από την πλευρά των δαπανών, όπως το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών που δεν ωφελούν κανέναν και τη μείωση του πολύ μεγάλου αριθμού δημoσίων υπαλλήλων». Το μήνυμα είναι σαφές, προέρχεται από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Πόουλ Τόμσεν, και περιγράφει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές.

Χάθηκαν 145.600 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία


Ταχύτερα απ' ότι σε οποιονδήποτε άλλον κλάδο εξακολουθούν να μειώνονται, λόγω της κρίσης, οι θέσεις εργασίας στη μεταποιητική βιομηχανία.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η ΤτΕ για την ανεργία

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η ΤτΕ για την ανεργία
Τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν το συντομότερο δυνατόν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς μεταβολής του ΑΕΠ και στη συνέχεια ανάπτυξη με ρυθμούς ταχύτερους από το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ ζητεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος στην Έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Επιστολή Κοντού προς το διοικητή του ΟΑΕΔ για το 12%

Επιστολή Κοντού προς το διοικητή του ΟΑΕΔ για το 12%


Προς
Τον Διοικητή του ΟΑΕΔ
κ. Κικίλια Ηλία
 Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Καταρχάς, σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο αίτημα μου και την ενίσχυση του προσωπικού του ΟΑΕΔ Ξάνθης με τρεις υπαλλήλους αποσπασμένους από μονάδες γειτονικών νομών.