oaednews

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ



Συνάδελφοι,
τα σημερινά δημοσιεύματα για έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται σε δυσμενείς εξελίξεις για τον ΟΑΕΔ και το προσωπικό του σε συνάρτηση με την εδώ και καιρό επισημασμένη από εμάς προσπάθεια απαξίωσης του Οργανισμού και του έργου μας ορθώνουν μπροστά μας αμείλικτα ερωτηματικά για την πορεία του Οργανισμού.
Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και προγραμμάτων σε ιδιώτες και άλλους φορείς  (Κ.Ε.Κ., Ε.Ε.Δ.Ε., Σ.Ε.Τ.Ε.  κλπ) μας είχε ήδη θορυβήσει και ήταν ένας από τους λόγους του σκεπτικού της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο(προληπτικά) τον ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, απόφαση που έχουμε λάβει και έχουμε εκθέσει δημόσια εδώ και καιρό.

Αγωνία, για την 13χρονη Χριστίνα που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στα Σπατα. Τα ίχνη της εντοπίστηκαν στην Καβάλα.

''Amber Alert'' έχει σημάνει το Χαμόγελο του Παιδιού για την εξαφάνιση της Χριστίνας Κρασσά, μιας 13χρονης μαθήτριας από τα Σπάτα Αττικής.
Η 13χρονη εξαφανίστηκε στις 9 το βράδυ της Κυριακής από το σπίτι της.
Η Χριστίνα έχει καστανά σγουρά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,50 μ. και βάρος 44 κιλά. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη μπλούζα, τζιν σορτς, γκρι αθλητικά παπούτσια και κρατούσε πράσινη τσάντα.
Ιδιαίτεροι λόγοι καθιστούν επιτακτική την άμεση εύρεση της ανήλικης, η οποία βρίσκεται ήδη τέσσερις ημέρες μακριά από την οικογένεια της.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' όλο το 24ωρο, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Απολύσεις σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και δημοτικές επιχειρήσεις

Αλλάζει ο χάρτης του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα με την κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους να φτάσει τις 4.000 απολύσεις και τις 25.000 διαθεσιμότητες.
Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", στο στόχαστρο μπαίνουν εργαζόμενοι σε 384 δημοτικές επιχειρήσεις, 66 Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 62 επιμελητήρια, επτά κοινωφελή ιδρύματα και 12 εθνικά αθλητικά κέντρα.
Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκονται ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, φορείς υπό τους ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα του τομέα της Ερευνας, Εμπορικά Επιμελητήρια (όπως το ΤΕΕ και το Οικονομικό), Κοινωφελή Ιδρύματα Πρόνοιας, Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, ακόμα και Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.