oaednews

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

To Non Paper που εξαιρεί τον ΟΑΕΔ από τη διαθεσιμότητα


Non Paper
Διαθεσιμότητα - ένταξη υπαλλήλων στο Πρόγραμμα Κινητικότητας
9/11/2012
1. Ποιος είναι ο στόχος της ρύθμισης: Η ένταξη των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό.

Το νέο καθεστώς των εφάπαξ των 21 ταμείων. Πέφτει «ψαλίδι» στις περικοπές

Μικρότερο από αυτό που προβλέπει το νέο Μνημόνιο μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη το «ψαλίδι» στο εφάπαξ 21 Ταμείων, καθώς αρκετοί φορείς ετοιμάζονται να «προσβάλουν» τις περικοπές, αξιοποιώντας σχετική διάταξη που προστέθηκε στο νόμο και λέει ότι με υπουργική απόφαση το αρχικό ποσοστό μείωσης μπορεί να είναι έως και 35% χαμηλότερό ή μεγαλύτερο.

Το κοινωνικό κράτος σε περίοδο κρίσης

Του δρ Μιχάλη Χάλαρη       Εφημερίδα το Βήμα  11/11/2012
Οι σφοδρές ανακατατάξεις που βιώνει τα τελευταία έτη η ελληνική κοινωνία και η επέκταση των αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης σε κάθε συνιστώσα της καθημερινότητας των πολιτών έχουν, δυστυχώς, αλλά και συνάμα αναποφεύκτως, επιφέρει μια διάρρηξη στη διαλεκτική σχέση μεταξύ κοινωνίας και κράτους.

Ήταν μια φορά ένας φούρναρης κι ένας οικογενειάρχης...


[Της Λώρης Κέζα από Το Βήμα]

Επρεπε να αντιμετωπίσουμε την κρίση ως αφήγημα, ως παραβολή, ως παραμύθι για παιδιά. Με απλά λόγια να την διαδίδαμε ώστε να την ακούσουν οι αδιάβαστοι βουλευτές, οι διαμεσολαβητές τους στην ενημέρωση και τα διάφορα τσιράκια των τραπεζιτών. Επρεπε να γνωστοποιήσουμε την ιστορία που έλεγαν οικονομολόγοι οι οποίοι στιγματίστηκαν κατά την τελευταία τριετία ως ονειροπόλοι, ανεπαρκείς και επικίνδυνοι.

Όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους δεινούς παίχτες στο άθλημα ή όσοι απλώς θέλουν να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο μέσα στο πράσινο..είναι ευπρόσδεκτοι

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


ΟΤΑΝ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΝΗ
 (Οδυσσέας Ελύτης)

Η πλάστιγξ κλίνει εκεί που προτιμάμε
 Κατά την ερμηνεία που της δίνουμε
 Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε στα ζάρια.

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους 40 καλύτερους νέους επιστήμονες στην Αμερική

Ο Δημήτρης Σκόκος είχε την τύχη να συνεργαστεί με σπουδαίους επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο νομπελίστας μέντοράς του, Ρ.Μ. Στάινμαν, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ιατρικής τον Οκτώβριο του 2011. Σε μία από τις συζητήσεις που είχε μαζί του, τον είχε συμβουλεύσει: «Κάνε οτιδήποτε είναι απαραίτητο, ώστε να κατανοήσεις την αρχική σου παρατήρηση. Ποτέ μην ακούς ανθρώπους που δεν έχουν φαντασία. Απλά προσπάθησε ακόμα πιο σκληρά».

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Κοινό μέτωπο κατά των εξώσεων

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν, έστω προσωρινά, το κύμα εξώσεων από τις τράπεζες μετά τον τραγικό απόηχο της αυτοκτονίας μιας γυναίκας.

Στην κατάργηση του Τειρεσία και στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων προχωρά η κυβέρνηση

Σήμερα υπολογίζεται ότι τέσσερα στα δέκα καταναλωτικά και πάνω από 20% των στεγαστικών δεν αποπληρώνονται.

Σε τρία μέτρα για να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες των κόκκινων δανείων, αλλά  και οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να έχουν ρευστότητα, προχωρά η κυβέρνηση.