oaednews

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Αλληλεγγύη στο λαό του Καζακστάν

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@oaed.gr

                

 ΑρΠρωτ. 525 / 7-1-2022

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον  λαό  του Καζακστάν, που αγωνίζεται ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία και την ακρίβεια. Οι λαοί που αγωνίζονται για το δίκιο τους  και για την επιβίωσή τους δεν είναι τρομοκράτες. Η επιβίωση των λαών γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, ενώ η ποινικοποίηση των αγώνων και η καταστολή αποτελούν τα βασικά όπλα των κυβερνήσεων, αντί της συμπόρευσης με τα δίκαια αιτήματα και της αναζήτησης άμεσων λύσεων προς όφελος των λαών τους

Αγορά εργασίας: Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

 Η επόμενη μέρα στην αγορά εργασίας, μετά τη λήξη της πανδημίας, όποτε κι αν αυτή έρθει, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για το σύγχρονο επιχειρείν, στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια. Η τάση που έχει διαμορφωθεί στηρίζεται κατά κύριο λόγο από τις πιο μεγάλες επιχειρήσεις, που δίνουν τον τόνο.

Η δυνατότητα που θα παρέχεται εφεξής στους εργαζόμενους ώστε να δουλεύουν «πιο έξυπνα», ακόμα και από το σπίτι τους, μέσω της τηλεργασίας, δημιουργεί νέα δεδομένα. Η επόμενη μέρα στην απασχόληση δείχνει ότι σε μια δεκαετία, ίσως και νωρίτερα, θα έχει κυριαρχήσει το μοντέλο της ψηφιακής εργασίας ή της εργασίας από απόσταση.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις ήδη εφαρμόζουν κατά κόρον το μοντέλο της τηλεργασίας, ώστε να περιοριστεί η διασπορά της νόσου. Ένα μοντέλο που αναμένεται να συνεχιστεί και μετά τη λήξη της πανδημίας, επειδή διευκολύνει τη μείωση του κόστους, αλλά και την επιτάχυνση της παραγωγικής διαδικασίας. Μεγάλη βοήθεια θα προκύψει από την τεχνολογία. Οι εργαζόμενοι σε αρκετές περιπτώσεις θα ωφεληθούν όσον αφορά τόσο την αύξηση του μισθού τους όσο και τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αύξηση ποιοτικού χρόνου με την οικογένειά τους.

Δημόσιο: Νέα προθεσμία για «εξαιρετικές» & fast-track μετατάξεις –Πότε λήγει

 Από παράταση σε παράταση οδηγούνται μετατάξεις συγκεκριμένων περιπτώσεων δημοσίων υπαλλήλων που προβλέφθηκαν μέσω ενός νόμου που κατά τα λεγόμενα του υπουργείου Εσωτερικών ήρθε να κλείσει κάθε «παραθυράκι» μετακινήσεων εκτός του ενιαίου συστήματος κινητικότητας, αλλά άνοιξε… πόρτες παραμονής υπαλλήλων σε θέσεις που είχαν προεπιλέξει.

Επίδομα γονικής άδειας – ΟΑΕΔ: Υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση

 Από την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, έχει θέσει ο ΟΑΕΔ σε ισχύ την ΟΑΕΔ διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης για την επιδότηση της γονικής άδειας του νόμου 4808/2021. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epidoma-gonikes-adeias

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές  → Επίδομα γονικής άδειας

Ο Τσακλόγλου διαφωνεί… με τον εαυτό του! Η “επίμαχη” εγκύκλιος και η μείωση των συντάξεων

Από

 Βασίλη  Αγγελόπουλο 

 Καμία μείωση στις συντάξεις χηρείας ή αναπηρίας δεν θα προκύψει λόγω της εγκυκλίου που περιορίζει σε μία, την εθνική σύνταξη που θα καταβάλλεται εφεξής. Αυτή είναι η άποψη του ίδιου του υφυπουργού Εργασίας, Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η εγκύκλιος που εκδόθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, αφορά μόνο όσους ασφαλισμένους βγουν στη σύνταξη, από την 1η Ιανουαρίου 2022 και μετά. Μόνο που τελικά, άλλα προκύπτουν από την ίδια την εγκύκλιο που ο ίδιος έχει υπογράψει!