oaednews

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΟΓΑ οικογενειακά επιδόματα: Πότε αναμένεται η πληρωμή για την Β δόση και υπόλοιπα της Α δόσης

Η διαδικασία αποδοχής και ελέγχου του εντύπου Α21 που πρέπει να συνοδεύει την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, σε μια προσπάθεια να είναι όσο γίνεται πιο μεγάλος ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων – πολύτεκνων οικογενειών.

Τα κριτήρια και τα μόρια της προκήρυξης για τις προσλήψεις στις ΤΟΜΥ

Όπως αναφέρει η απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού για την υποστήριξη του έργου που παρέχουν οι δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. και οι αποκεντρωμένες μονάδες τους συγκροτούνται, με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.), αποτελούμενες από Ιατρικό, Νοσηλευτικό, λοιπό μη Ιατρικό και Διοικητικό Προσωπικό, όπως ειδικότερα προσδιορίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 106 του ν. 4461/2017 και στο Μέρος Δεύτερο της παρούσας.

ΟΑΕΔ: Μεταφέρθηκαν 850 θέσεις εργασίας Κοινωφελούς Εργασίας

O λόγος που μεταφέρθηκαν οι θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ είναι ότι κατά την εφαρμογή της α’ φάσης του προγράμματος υπήρξαν 850 κενές θέσεις που δεν μπορούσαν να καλυφθούν ούτε από τον πίνακα των επιλαχόντων.
Το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να επεκτείνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης και σε άλλες ομάδες ανέργων.

ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΙΩΤΙΚΑ_ Παντελής Θαλασσινός

ΣτΠ: Επιστροφή σε ασφαλισμένη του Ε.Φ.Κ.Α. (Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.) αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου παροχών ασθενείας

Κοινωνική προστασία
Σύνοψη διαμεσολάβησης

Επιστροφή σε ασφαλισμένη του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου παροχών ασθενείας

Ιούνιος 2017
Βοηθός Συνήγορος: Χρήστος Α. Ιωάννου
Ειδική επιστήμονας: Βέρα Π. Θεοφυλάκτου
Πληροφορίες: τηλ. 213 1306 767 e-mail: press@synigoros.gr



Μισθωτή εργαζόμενη, ασφαλισμένη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ήδη ΕΦΚΑ) και συγχρόνως δικαιούχος σύνταξης χηρείας από τον ίδιο ασφαλιστικό φορέα, ανέφερε ότι επί σειρά ετών επιβάλλονταν εισφορές κλάδου παροχών ασθενείας τόσο επί της μισθοδοσίας της όσο και επί της σύνταξης χηρείας. Με αίτησή της ζήτησε τη διακοπή της επιβολής διπλών εισφορών και την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών.

Οι νέοι κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (τροφίμων - ποτών - μαζικής εστίασης κλπ)

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού υγείας για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας καταστημάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Με την απόφαση αυτή ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία χιλιάδων επιχειρήσεων, όπως : 

- Κέντρα διασκέδασης.