oaednews

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους απλήρωτους υπαλλήλους ΟΑΕΔ


Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σάκης Βαρδαλής για τους απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους στον καθαρισμό των κτιρίων του ΟΑΕΔ.

Ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας για τις καθαρίστριες


Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας,  συμπαραστέκεται και στηρίζει την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας για τον δικαστικό αγώνα των απλήρωτων συμβασιούχων καθαριστριών στον ΟΑΕΔ οι οποίες ταυτόχρονα  βιώνουν  και βάρβαρη εργασιακή  ανασφάλεια.  Ανασφάλεια που τις επιβλήθηκε  από τους  εργολάβους καθαριότητας που επί χρόνια καρπώθηκαν  υπερβολικές αμοιβές από τον Οργανισμό χωρίς την ανάλογη παροχή υπηρεσιών .
Καλούμε  την Διοίκηση του ΟΑΕΔ να δώσει οριστική λύση στην εργασιακή και μισθολογική ανασφάλεια των εργαζόμενων καθαριστριών.


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.




Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                                  Μακρή Κλεονίκη




Μεγάλη αδικία για τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους

Εξαίρεση των μητέρων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα από την δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στα ΚΔΑΠ μέσω της ΕΕΤΑΑ. «Πρόκειται για μια παράλογη όσο και ακατανόητη απόφαση, η οποία ουσιαστική αποκλείει την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών, όπως υπόσχεται η εν λόγω δράση. Χιλιάδες μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι, που εργάζονται σε νοσοκομεία, σε σώματα ασφαλείας, σε υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, που εργάζονται σε βάρδιες είναι αναγκασμένες να επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ασφαλή και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά τους», καταγγέλλει το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και προσθέτει:

Συμπαράσταση στον Αγώνα τον υπαλλήλων Καθαριότητας

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ
Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ 
Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ τ. ΟΕΕ - ΟΕΚ
Αθήνα 30-8-2018
                                                                                   
                                                                                                                                                 
       Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και οι Ενώσεις/ μέλη της, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ και ο ΠΑΝΣΥΠΟ τ. ΟΕΕ-ΟΕΚ   με απόφασή τους  στηρίζουν δικαστικά και κυρίως εξώδικα τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων υπαλλήλων καθαριότητας να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ


Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη τη στάση της Διοίκησης που δεν έχει δώσει λύση ως σήμερα στο πρόβλημα πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα των υπηρεσιών του Οργανισμού λόγω δικαστικής διένεξης με τον πρώην εργολάβο.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι θύματα μιας πολιτικής που θέλει μισο-εργαζόμενους,μισο-πληρωμένους και με ημερομηνία λήξεως αντί εργαζομένων με μόνιμη δουλειά και πλήρη δικαιώματα.